Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser 100 millioner på Henning

Skal inn blant topp fire.

For å hjelpe Henning Solberg (33) til en proffkontrakt i rally-VM, vil det bli spyttet inn 100 millioner kroner over en seksårsperiode.

For treårsperioden 2004- 2006 brukes det 40 millioner kroner på VM-satsingen til Henning Solberg og Cato Menkerud - penger som er hentet inn som sponsormidler fra det private næringsliv.

Duoen har et budsjett på 18,1 millioner kroner bare for inneværende sesong, hvor de skal kjøre 12 av totalt 16 VM-runder.

Økonomien for neste år er ikke på plass ennå, men teamets manager, Jim Carlsen, er sterk i troen på at det vil la seg ordne greit.

-  Signalene fra våre nåværende samarbeidspartnere er krystallklare: de tenker langsiktig. Trolig vil vi neste år ha et budsjett på samme nivå som i årets sesong, med noen små justeringer, sier Jim Carlsen til Dagbladet.

Men Carlsen tenker lenger fram enn det. Han har ytterligere tre års perspektiv. Med enda større budsjetter enn de har i dag.

For åra 2007- 2009 håper og tror han at de vil få på plass budsjetter på rundt 20 millioner i året - altså 60 millioner over tre år.

-  Skremmende tall

Til sammen snakker vi da om en rallysatsing på hele 100 millioner kroner over seksårsperioden 2004- 2009.

-  Dette er skremmende høye tall, men jeg er sikker på at vi får det til. Tidligere har vi nærmet oss juletider før vi har vært sikre på at vi får til en satsing fra VM-start i januar. Nå er vi i juni, og nå er jeg allerede sikker på at det økonomiske ordner seg, sier Jim Carlsen.

Han er godt fornøyd med det Henning og Cato har vist i årets sesong. I VM-sammendraget ligger Henning på 7. plass med sine 11 poeng - ni bak lillebror Petter på 5. plass.

-  Solid steg

-  Mange stagnerer på det nivået Henning var på i fjor, men han har tatt et solid steg denne sesongen, og vist at han kan kjempe om plasseringer blant de fem-seks beste. Men man trenger en del løp for å få en trygghet på slike plasseringer. På sikt er målet at Henning skal stabilisere seg blant de fire beste i rally-VM, sier Jim Carlsen.

I 2009 vil Henning være 36 år. Den private satsingen på 100 millioner over seks år fram dit skal legge grunnlaget for at Henning og Cato får en god fabrikkontrakt i noen år før karrieren er over.

Derfor legger ikke Jim Carlsen skjul på at de vil være ekstremt kyniske på hvilke team de vil samarbeide med fram dit. Så lenge de har penger, er det nok av team som vil være interessert i dem.

-  Feil valg nå kan ødelegge karrieren. Vi er nødt til å ha en bil som kan vinne. Så kyniske må vi være. Om Henning klarer å stabilisere seg blant de fire beste, så vil han være veldig interessant for flere team, sier Jim Carlsen. Neste VM-løp for duoen er i Finland 18.- 20. august.

GULL VERD: Henning Solberg satser på å bli blant de fire beste i verden i Rally
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media