Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser 25 millioner på treningssentre

Bjørn Maaseide (32) har et forretningskonsept som ikke kan vente: Han skal bygge opp noe som fort blir Skandinavias største kjede av treningssentre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig har han lyst til å fortsette volleyball-karrieren minst et år til. Kombinasjonen er vanskelig - men Bjørn Maaseide har en løsning på gang.

Fra før er Maaseide stor på helsesenter-markedet i Rogaland. De fem sentrene han er 50/50-eier i, er verdsatt til rundt 50 millioner kroner. Maaseide legger hele sin andel i potten for å bli større. 70-80 treningssentre i hele Skandinavia er målet. Og det er langt mer enn en drøm.

Konseptet er nær en realitet. Maaseide har to muligheter:

  • Enten ordne alt sjøl, hente inn 70-80 millioner kroner gjennom en stor emisjon og gå i gang. Dagbladet vet at et av Norges ledende meglerhus har tilbudt Maaseide å legge forholdene til rette for en slik emisjon.

- Jeg vet at disse midlene er tilgjengenlige. Velger jeg denne løsningen er nok den aktive karrieren over. Da må jeg engasjere meg hundre prosent i prosjektet.

  • Han kan også inngå en fusjon med et stort utenlandsk konsern som vil inn på det skandinaviske markedet.

- I så fall blir min eierandel mindre, og jeg vil trolig få tid til å satse videre.

Vil ha folk i form

Bjørn Maaseide vil gjerne utrette noe innen helsesektoren. Han har en idé, og han mener å ha løsningen for å få realisert den.

- Jeg brenner faktisk for dette her. Helse. Jeg ser noe positivt i å prøve å gjøre noe med folks allmenntilstand. Jeg vil gjerne engasjere meg i folks helse. Det kan virke brautende, men jeg mener det når jeg sier det: Jeg vil få folk i Skandinavia i form.

- Se på sykefraværet i norsk næringsliv i dag. Det er jo utrolig høyt. Jeg er sikker på - og siter meg gjerne på det - at jeg kan spare den norske stat for flere hundre millioner kroner om jeg får folk til å komme til helsestudioene. Medlemsavgiften vil ligge på det samme som det koster å spise to pizzaer i måneden, sier Maaseide til Dagbladet.

- Så du vil noe med dette, ikke bare tjene penger?

- Det økonomiske betyr selvsagt noe. Men utfordringen - og muligheten - til å gjøre noe med vanlige folks helse engasjerer meg.

- Jeg vet jeg kan bidra med noe, og vil gjerne gjøre det, sier Maaseide.

OL kan avgjøre

Om han velger å gjøre alt selv, og legge opp - eller gå for en fusjon og fortsatt kunne satse for fullt, kan bestemmes av OL-innsatsen.

Sammen med makker Jan Kvalheim har Maaseide hatt en dårlig sesong. Inntil han reiste til Australia og OL-oppkjøring, trodde Maaseide det var over. Kvalheim sa han skulle legge opp, Maaseide syntes det var greit.

Men nå har det skjedd noe. Jan Kvalheim har «våknet til liv» igjen.

- Han er helt rå. Jan kan være verdens beste makker, og han kan være verdens dårligste.

- Men nå er han i ferd med å bli verdens beste igjen, sier Maaseide.

Vil vinne mer

Og dermed åpner det seg et nytt alternativ, et alternativ som egentlig var lagt dødt: At Maaseide og Kvalheim fortsetter. Sammen.

- Jeg har lyst til å vinne en verdenserie-turnering en gang til, og tror jeg kan klare det sammen med Jan om han er like god som nå.

Før noe som helst blir klart med tanke på neste sesong, er det par ting som skal unnagjøres:

Det skal spilles et OL.

- Det gleder jeg meg veldig til. I den formen Jan plutselig er i, kan hva som helst skje.

Maaseide er nemlig ikke i så ille form sjøl.

STREKKER SEG: Bjørn Maaseide strekker seg ikke bare på stranda, men også økonomisk.