Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser alt for Oslo

Lyn-keeper Ali Al-Habsi liker Vålerenga så godt at han går på kampene så ofte han rekker det. I morgen skal han gjøre alt for å holde buret reint mot Rosenborg.

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Det var en god dag for Ali Al-Habsi i går. Banen på Kringsjå var frossen. Derfor ble treninga flyttet innendørs.

-  Helt fint. Det er kaldt å trene i Norge på denne tida, sier Lyn-keeperen fra Oman.

Ei humørfylt økt med kanonball til dundrende rytmer på høyt volum fra stereoen var akkurat slik han ville ha det i går. Alvoret kommer tidsnok i morgen - på Lerkendal.

Holder han buret reint, samtidig som Vålerenga vinner mot Stabæk, blir han kjempehelt i Oslo - uansett om hans egen klubb kommer til Royal League eller ikke.

-  Først og fremst må vi spille for oss sjøl. Så kan vi hjelpe Vålerenga å ta gullet. Det ville være helt topp for Oslo som fotballby om Vålerenga først ble seriemestre, og at vi så ble cupmestre, sier sympatiske Al-Habsi til Dagbladet.

Ser Vålerenga

Siden han debuterte for Lyn i mai i fjor, har Al-Habsi rukket å bli en av Tippeligaens beste mellom stengene. I år er han nominert til Kniksen-prisen, for øvrig sammen med Vålerengas Arni Gautur Arason og Rosenborgs Espen Johnsen.

-  Det har gått bra for meg fordi jeg har spilt så mange kamper i år. Jeg er ennå ung, sier 23-åringen.

Han har også rukket å bli glad i erkerivalen Vålerenga, ikke minst fansen deres.

-  Når jeg går på gata i byen, kommer det ofte Vålerernga-supportere bort til meg og sier at jeg er en god keeper og ønsker meg lykke til på banen og i livet. Klanen er min venn, sier han.

Så ofte han har sjansen til det, går han på Ullevaal for å se Vålerenga.

-  Spiller vi en annen dag enn dem, går jeg alltid for å se dem. Jeg liker både laget og stemninga supporterne lager på tribunen, sier Al-Habsi.

Det gode forholdet til naboklubben betyr dessuten at han ikke frykter reaksjoner om han skulle komme til å slippe inn et tabbemål i morgen.

-  Ja, men jeg vet at det kommer til å bli en hard kamp for meg med mye press. Det tror jeg at jeg tåler. Men det er også en kamp der det kommer mange andre klubber for å se på spillere, sier Al-Habsi.

Vil videre

Han har aldri lagt skjul på at han ser på Tippeligaen og Lyn som et godt springbrett til større ligaer.

-  Jeg kom til Norge for å spille her i to- tre år. Drømmen er å spille i en toppklubb i England, Spania eller Frankrike. Men jeg har ikke hastverk, sier Al-Habsi.

KOSTE SEG: Ei humørfylt økt med kanonball til dundrende rytmer på høyt volum fra stereoen var akkurat slik Ali Al-Habsi ville ha det i går, før alvoret starter i morgen. - Helt fint. Det er kaldt å trene i Norge på denne tida, sier Lyn-keeperen fra Oman.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media