- Satser alt på å vinne Hoppuka

For første gang i sitt 27-årige liv leder Roar Ljøkelsøy verdenscupen. Nå er målet hans å vinne Hoppuka, også kalt verdens tøffeste hoppkonkurranse.

OBERSTDORF (Dagbladet): - Jeg satser alt på å vinne sammenlagt. Taktikken er å hoppe best mulig i alle fire rennene. For å bli sammenlagtvinner, må jeg nok være blant de fem beste både i Oberstdorf, Garmisch, Innsbruck og Bischofshofen, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.

Han er i hoppuka for ellevte gang, som kaptein på et av tidenes beste norske lag. De ti første åra var han sjanseløs i seierskampen. Sist vinter ble han sjettemann sammenlagt, drøyt 50 poeng bak finnen Janne Ahonen som vant for andre gang.

- Ahonen er favoritt igjen. Seierskampen kommer til å stå mellom han, Sven Hannawald, Sigurd Pettersen og meg, sier Roar.

Selvtillit

V-cupseirene i Trondheim og Engelberg gjør at han sprudler av selvtillit foran hoppuka, som innledes med kvalifisering i Schattenbergbakken i dag.

- I hvert hopp gjelder det å gjøre det jeg skal, verken mer eller mindre. Jeg må ikke vinne enkeltrenn for å bli sammenlagtvinner, men satser selvsagt på det. Presset utenfra bryr jeg meg ikke om. Det eneste presset som betyr noe, er det jeg setter på meg selv. I stedet for å bli nervøs, gjør det gule startnummeret at jeg tenner litt ekstra, sier Roar Ljøkelsøy.

Selv mener han det er tre viktige grunner til framgangen denne vinteren.

- Den ene er motivasjonen, den andre er innsatsen på trening, den tredje er finsk og heter Mika Kojonkoski. Han er også den direkte årsaken til at jeg ikke lenger tar ett år av gangen, men satser for fullt til og med Torino-OL 2006, sier Roar Ljøkelsøy.

- Bedre på sørpe

Etter hver v-cupseier har han vært flink til å nullstille seg, og holde treningsnivået oppe.

- Nå gjenstår det bare å bli litt bedre på sørpeføre. Jeg takler alle slags forhold, men har litt dårligere glid enn konkurrentene på sørpeføre. Det må jeg rette på hvis jeg skal kopiere seieren til Espen Bredesen fra ti år tilbake, sier verdenscuplederen til Dagbladet.

SPORT PÅ TV

Hoppuka

Kvalifisering i Oberstdorf.

NRK1 kl.14.15

SEIERSKLAR: I ettermiddag starter kvalifiseringen til Oberstdorf-rennet. Seint i går kveld tok Roar Ljøkesøy en titt på bakken i det fjerne. - I hvert hopp gjelder det å gjøre det jeg skal, verken mer eller mindre, sier Roar til Dagbladet.