Satser alt på spillerbørsen

Lars Bohinen (33) har i ramme alvor selv foreslått at avisenes spillerbørser skal danne grunnlaget for den lønna han får i Vålerenga.

LA MANGA/OSLO (Dagbladet): Det var før avreise til La Manga forrige uke at Bohinen troppet opp på kontoret til direktør Kjetil Siem med det høyst orginale forslaget.

- Vi hadde snakket om at Lars skulle få en prestasjonsrettet lønn, men jeg trodde han spøkte da han kom med dette, ler VIF-direktør Siem.

Men Bohinen bekrefter overfor Dagbladet at han mener alvor.

- Utgangspunktet skal være børsene i Dagbladet, VG, Aftenposten og Dagsavisen/APOR. Bohinen vil da summere de fire karakteerne (skala fra 1 til 10), dele totalsummen på to, og deretter gange det med 1000 kroner. I en kamp der jeg for eksempel spiller bra, og får seks i alle avisene, vil jeg tjene 12000 kroner. Jeg må opp i rundt 20 kamper i løpet av sesongen for å få ei skikkelig lønn, sier Bohinen til Dagbladet.

I forslaget ligger det bare an til utbetaling ved seier eller uavgjort.

Ekstra blest

Kontrakten er fortsatt ikke signert.

- Men det kan godt hende at dette blir modellen. Når jeg blir skadefri, er det naturlig at jeg inngår en skikkelig spillerkontrakt med Vålerenga, og da er dette litt artig og spesielt, sier Bohinen til Dagbladet.

Han innrømmer at det ligger en pr-messig baktanke bak en slik spillerbørskontrakt.

Slik blir lønna

Her er et eksempel på hvordan Lars Bohinen kan få lønna fastsatt:

Dagbladet gir børskarakter 6

+ Aftenposten gir børskarakter 7

+ Verdens gang gir børskarakter 6

+ Dagsavisen gir børskarakter 7
_________________
Poeng tilsammen: 26

Utbetaling:

26:2 = 13 x 1000 kr
= 13 000 kroner ved seier

Eventuelt: 13 000 : 2
= 6500 ved uavgjort

Bohinen skal ikke ha grunnlønn pr. kamp. Bare bonus per spilte kamp.

- For mitt vedkommende synes jeg det er bra at vi kan skape litt ekstra blest rundt Vålerenga med dette. Vi bør ha som mål å være først med en del nye ting. Det hadde vært veldig gøy å få til dette, ler han.

Straffes?

Samtidig vil han også framheve alvoret i saken.

- Da jeg kom til Vålerenga, tok jeg til orde for at alle lag i norsk fotball burde få et nytt og mer prestasjonsrettet lønnssystem. Dette er en fin måte for meg å vise at jeg vil gå i bresjen for det jeg tidligere har sagt. Tenk hvis alle klubber hadde gjort det samme. Da tror jeg interessen og blesten hadde økt enda mer rundt fotballen.

Bohinen er kjent for å være frittalende og smått omstridt, og han er godt forberedt på at enkelte av journalistene kanskje vil falle for fristelsen å straffe ham ekstra på børsen. Rett og slett lage journalistiske poenger ut av sin egen spillerbørs.

- De som ikke tåler trynet mitt vil vel ikke nøle med å gi meg en spiker (en ener) hver gang, he,he. Men det er klart: Spiller jeg dårlig en kamp og står og vipper, så vil nok mange sette meg ned en karakter, sånn at jeg taper 1000 kroner. Det kan bli interessant, he,- he.

- Hvis en journalist plutselig begynner å gi deg tiere i hver kamp, så kommer vel korrupsjonryktene?

- He,he, nei, det er ingen fare det.

Comeback fredag

Bohinen har etter den siste operasjonen endelig fått bukt med leggskaden som satte en stopper for proffkarrieren i Danmark i fjor. Egentlig skulle han ha gjort comeback for Vålerenga forrige fredag, men en sår lyske utsatte det comebacket.

- Jeg har trent hardt, og siden kroppen ikke har vært vant til hardkjør de siste seks-sju månedene, er det naturlig at småskader oppstår andre steder. Men leggen er fin, og det er det viktigste. Jeg føler jeg holder bra på nivået i Vålerenga, og håper jeg skal spille meg til fast plass på laget.

- Forhåpentligvis spiller jeg årets første kamp mot Haugesund allerede på fredag, sier Bohinen, som ønsker å avslutte karrieren på en verdig måte.

- Helt klart. Jeg føler jeg har mye å bevise overfor meg selv. Og også overfor andre. Folk vet at jeg var god en gang, men jeg vil vise at jeg fortsatt er god, og avslutte med stil. Forhåpentligvis med å vinne noe med Vålerenga.

TERNINGENE SKAL KASTES: Lars Bohinen utfordrer Vålerenga-ledelsen til å gi ham lønn etter hva journalister mener om ham. Det er ikke sikkert det er så lurt...