Satser engelsk, sliter sportslig

Sjekk lista!

(Dagbladet.no:) De siste 15 åra har det gradvis kommet flere og flere utlendinger til Premier League.

Som Dagbladet.no skrev tidligere i dag, er det nå flere utlendinger enn engelskmenn i klubbene. Bare 40 prosent av spillerne har engelsk pass.

Flere fotballpersonligheter - deriblant Sir Alex Ferguson og Alan Shearer - er skeptiske til utviklingen.

Bunnlaget flest engelske

Men det er nok ikke så lett å snu den over natta. UEFA har innført en ny regel som tvinger fram bruk av egenproduserte og nasjonale spillere, men det engelske fotballforbundet har ikke vedtatt denne regelen ennå.

• Oversikten til høyre viser at åtte av de klubbene som ligger på nedre halvdel av Premier League-tabellen, ligger på øvre halvdel av tabellen over hvem som har flest engelskmenn i troppen.

• Watford ligger helt sist i serien, og de har flest engelskmenn på laget.

• Fem av de seks klubbene som har færrest engelskmenn i stallen, ligger inne på topp seks i serien.

STORE MOTSETNINGER: Watford har 66 prosent engelskmenn på laget, deriblant Tommy Smith. Tomas Rosicky er en av mange utlendinger i Arsenal. Klubben har 85 prosent utlendinger i stallen. Foto: REUTERS
STORE MOTSETNINGER: Watford har 66 prosent engelskmenn på laget, deriblant Tommy Smith. Tomas Rosicky er en av mange utlendinger i Arsenal. Klubben har 85 prosent utlendinger i stallen. Foto: REUTERS Vis mer

• Fulham er det eneste laget som ligger et stykke ned på tabellen, samtidig som klubben har mange utlendinger.

Wenger vil ikke ha regel

Hvis du ser bort fra spillere som ikke har vært på banen denne sesongen, har London-klubben nå bare fire engelskmenn i klubben - Justin Hoyte, Theo Walcott, Matthew Connolly og Mark Randall.

Og de to sistnevnte har bare to ligacupkamper på cv-en.

Det er ikke rart manager Arsene Wenger ikke ønsker en regel om hvor mange utlendinger du kan ha på banen. Det vil slå beina under det laget han nå har bygget opp i Nord-London.

- Du kan se på denne situasjonen på to måter, sier franskmannen.

- Én er å gjøre fotballen så bra som mulig, og det gjør du ved å samle de beste spillerne i verden. Men hvis du mener at Premier League er til for å gjøre landslaget bedre, da lar du alle de engelske spillerne få spille. Da får dere kanskje et bedre landslag, hvem vet, sier Wenger ifølge The Independent.

Satser engelsk, sliter sportslig