Satser millioner på Andreas (17)

Andreas Mikkelsen skal konkurrere om VM-tittelen i rally i 2011.

Den mektige Ford-sjefen Malcolm Wilson var mannen som oppdaget Petter Solberg i 1998. Nå er en 17-åring fra Bærum blant Wilsons nye storsatsninger. Men vel så viktig støttespiller for Andreas Mikkelsen er pappa Steinar, som ifølge Kapital har en formue på rundt 400 millioner kroner.

Han har gått til innkjøp av tre Ford Focus WRC til sønnen - og har bare denne sesongen spytta inn 12 millioner kroner.


-  Jeg er utrolig takknemlig overfor pappa som har støttet meg såpass mye, sier Andreas Mikkelsen til Dagbladet.

Han er fortsatt for ung til å få førerkort i Norge, men har likevel blitt satset på innen rally siden han var 16. Andreas har nemlig tatt førerkort i England og kjørt løp der.

Forrige helg vant han Coracle Stages Rally i Nord-Wales, med flere av Storbritannias beste kjørere på startstreken.

Henning er mentor

Etter planen skal han få sin VM-debut allerede i Wales i desember. Før det skal han kjøre fem-sju løp i England, Rally Estonia og Seven Racing i Norge i løpet av høsten.


Den langsiktige målsettingen er VM-medalje i 2011.

 STORSATSING:  Andreas Mikkelsen (17) foran Forden som skal gi ham og kartleser Ola Fløene løpserfaring og gode plasseringer. Foto: SCANPIX / ERLEND AAS
STORSATSING: Andreas Mikkelsen (17) foran Forden som skal gi ham og kartleser Ola Fløene løpserfaring og gode plasseringer. Foto: SCANPIX / ERLEND AAS Vis mer

Ikke bare skal han ta opp kampen med rallybrødrene Petter og Henning Solberg i rally-VM. Henning er også mentor for Andreas. Han har stor tro på stortalentet fra Bærum.


-  Han har et enormt talent, og med det støtteapparatet han har rundt seg kan han nå svært langt. Han har den nødvendige gutsen, trener hardt, og vet hva som skal til, sier Solberg til Dagbladet.

De to deler tanker, erfaringer og følelser rundt den tøffe og krevende bilsporten.

-  Henning ringer meg etter løp og spør hvordan det gikk. Det setter jeg utrolig stor pris på. I tillegg ringer jeg noen ganger og spør om løp og løyper. Jeg har jo nesten ingen erfaring, sier unggutten som tidligere har vært blant Norges beste innen alpint og motocross i sin årsklasse.

-  Må være tålmodig

Unggutten synes det er godt å ha en god venn i en sport hvor store pengesummer er i omløp, og prestasjonspresset til tider kan virke kvelende.

-  Jeg vil jo gjerne følge opp, og gjør så godt jeg kan. Nå er det slik at de eldste ofte er best. Bare se på Sebastien Loeb, Petter og Marcus Grönholm. Alle er godt over 30. Så Andreas må være tålmodig, sier Solberg.

Selv er unge Mikkelsen både spent, opprømt og glad - men kanskje mest av alt ydmyk.


-  Jeg føler meg heldig. Dette er drømmen min, og noe jeg virkelig har lyst til å gjøre, sier Andreas Mikkelsen.