SATSER MOT INNENDØRS-EM: Norsk Friidrett, med Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure i spissen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
SATSER MOT INNENDØRS-EM: Norsk Friidrett, med Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure i spissen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

Satser mot innendørs-EM

Norsk Friidrett vil ta minst to medaljer.

Norsk Friidrett satser voldsomt mot innendørs-EM i Göteborg første helgen i mars. Målet er å være med i gullkampen og ta minst to medaljer.

I mesterskapet for to år siden ble det bronsemedaljer til både Ezinne Okparaebo (60 meter) og Christina Vukicevic (60 meter hekk). Sportssjef Ronny Nilsen legger ikke skjul på at han håper resultatene skal bli bedre denne gangen.

- Målet vårt i Göteborg-EM er to medaljer, men vi er selvsagt avhengig av hvem som satser innendørs og stiller i mesterskapet for å klare det. Dersom de beste stiller, er jeg overbevist om at vi har utøvere som kan være med og kjempe om gullmedaljer i Göteborg om to måneder, sier sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Han forteller at sprinterne Ezinne Okparaebo og Jaysuma Saidy Ndure satser innendørs i vinter. Det gjør trolig også mellomdistanseløperen Henrik Ingebrigtsen, hekkløperen Vladimir Vukicevic, stavhopperen Cathrine Larsåsen og høydeesset Tonje Angelsen.

Foreløpig er det ikke avklart om Christina Vukicevic, en av de to norske medaljevinnerne fra det forrige innendørs-EM i 2011, stiller eller ikke.

Solid tropp - De aller fleste av dem som har muligheten til å delta innendørs, kommer til å være med, og de tilbakemeldingene jeg har fått fra de beste utøverne våre har vært positive, forteller Nilsen.

Han sier det har vært fint lite skader og sykdom til nå i vinter, men det er helt klart at profiler som Ingvill Måkestad Bovim (mellomdistanse) og Margrethe Renstrøm (lengde) ikke kommer til å være med i vinter.

- Renstrøm, som skadet seg i London-OL, blir ikke bra tidsnok til å få med seg noen konkurranser denne vinteren. Når det gjelder Ingvill, er hun gravid. Derfor er hun uaktuell, sier sportssjefen.

Han legger ikke skjul på at han håper på en tropp på bortimot 15 utøvere i Göteborg i mars, og siste frist for å kvalifisere seg er satt til 24. februar.

Fem hektiske uker Ronny Nilsen sier at innendørssesongen starter i siste del januar. Det betyr at det blir fem hektiske uker for utøverne før det hele er over. EM fra 1. til 3. mars markerer avslutningen av friidrettens vintersesong.

- XL-gallaen i Globen i Stockholm 21. februar blir den aller mulighet til å kvalifisere seg til EM. Andre viktige stevner er innendørs-NM i Haugesund første helgen i februar, den nordiske landskampen i Växjö 9. februar, samt sprintstevnet i Florø, hvis det blir noe av, og en del internasjonale stevner i slutten av januar og februar, forteller sportssjef Nilsen.

- Jo, jeg gleder meg til EM. Det kan bli moro, og alt tyder på at vi stiller med en stor og god norsk tropp der, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB.

Han ser også fram til å få en avklaring på Petar Vukicevic-saken i løpet av kort tid, men foreløpig venter friidrettsforbundet på konklusjonen fra Antidoping Norge i den saken.

Kontrakten Vukicevic hadde med friidrettsforbundet utløp 31. desember, og den er foreløpig ikke fornyet. Om Petar Vukicevic har noen rolle i treningen av sine barn, Vladimir og Christina, har verken Hansen eller Nilsen noe kjennskap til. Ronny Nilsen sier at den treningsleiren Vladimir Vukicevic er på i øyeblikket i Florida foregår i regi av klubbens hans, Vidar.

(NTB)