Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser på å kjøre fra dem

Hoppe med perfekt løp mot hingstene.

FORAN HINGSTENE. Hoppa Moa Mollyn har perfekte betingelser med 20 meter godtgjørelse på hingstene med samme grunnlag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
FORAN HINGSTENE. Hoppa Moa Mollyn har perfekte betingelser med 20 meter godtgjørelse på hingstene med samme grunnlag. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

||| • Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!


-Vi får kjøre så fort at de andre ikke får kontakt med oss.

Dette sier svenske Åke Lindgren optimistisk foran onsdagens V65-omgang.


En tur til Norge i 1993 ble starten på et lite traveventyr for Åke Lindgren. Foreløpig siste kapittel heter Moa Mollyn. Onsdag bryner hun seg på de jevngamle hingstene i Th. Gjølstads Minneløp, V65-3.

Åke Lindgren har rukket å bli 79 år, men humøret og pågangsmotet er i høyeste grad intakt. En samtale som skulle handle om Moa Mollyns sjanser i onsdagens V65-løp tar mange avstikkere før vi kommer dit vi skal. Det hele startet i Fredrikstad tidlig på 1990-tallet.

Hjørnerød-oppdrett

- Moren til Moa Mollyn, Riga Mollyn, kjøpte jeg av Jonas Hjørnerød som føll i 1993. Hun var litt heit til å begynne med, men ble litt roligere etter at hun fikk sitt første føll. Det var bra jeg tok turen til Norge den gangen, og nå håper jeg folk tar vel i mot meg når jeg drar tilbake igjen, gliser Lindgren.

Hard i gemyttet

I tillegg til tre år gamle Moa har värmlendingen også fem år gamle Lix Mollyn og to-åringen Odd Mollyn på treningslisten.
- Lix Mollyn vant blant annet DalaTravets Femåringselit på 1.26,1 og slo Järvsöviking tidligere i år. Nå er han også blitt kåret, forteller en stolt amatørtrener. Lillesøster Moa har nok arvet litt av humøret fra moren.
- Moa Mollyn er veldig heit i trening, hard i gemyttet og litt vanskelig å jobbe med. Derfor har jeg ikke kjørt hurtig med henne etter det forrige løpet, hun har fått sine vanlige intervaller, forteller Lindgren.
I de to seneste startene er det Dagfinn Aarum, som i likhet med Lindgren har bopæl i Hagfors like utenfor Karlstad, som har sittet i sulkyen. Onsdag får Magnus Jacobsson gleden av å stifte bekjentskap med Moe Odin-datteren.
- Dagfinn ringte og fortalte at han skulle på ferie, og at han derfor ikke kunne kjøre Moa Mollyn. Han var nesten på gråten på telefonen. Jeg må få påpeke at jeg er veldig godt fornøyd med samarbeidet med Dagfinn, det er en dyktig hestekar, roser Lindgren.

Kjører fra dem

Treneren hadde 1.27 siste tusen meter på sin klokke på Momarken sist, etter at det hadde gått sakte de første 500 meterne. Onsdag står Moa Mollyn 40 meter foran sine antatt verste konkurrenter.
- Jeg vil ikke ta for store ord i min munn, men vi skal gjøre et forsøk på å ta dem i hvert fall. Jeg kjenner ikke alle konkurrentene like godt, men vet at 9 Horgen Tore er veldig sterk. Nå står han jo 40 meter bak oss, og vi får satse på å kjøre så fort at de andre ikke får kontakt med oss. Det blir sko rundt om, samme balanse som alltid hos Moa Mollyn, avrunder spreke Åke Lindgren.

(Rikstoto)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media