- Satser på å lede fra start til mål

Trener og kusk Asbjørn Mehla setter sin lit til samboerens hest i V65-finalen på Bjerke.

Mehla kjører omgangens store favoritt Moe Granar. Men det er ikke den hesten han tror mest på av de han kjører. Dette avslører han her.

Det er i avslutningsløpet i onsdagens V65-omgang Mehla akter å gjøre det store.

Ideal News er uhyre rask fra start. Fra et perfekt spor jager Asbjørn Mehla teten.

- Ideal News er i fin forfatning. Sist ble han tatt bort av en konkurrent som stoppet. Jeg satser på å komme foran. Ingen slår normalt Ideal News fra start, men jeg er litt usikker på om han kan ta en lengde på raske Sugar W. på innsiden, sier Asbjørn Mehla til Dagbladet.no.

Gunnar Austevoll bak Sugar W. er nok også interessert i tetposisjonen. Sugar W. er så visst ingen sinke fra start, og det ligger an til en luftig åpning.

- Min hest er klart best i front, og kommer han dit er han veldig flink til å forsvare seg, legger Asbjørn Mehla til om hesten som vokser flere klasser i tet.

- Ideal News er min beste vinnersjanse, sier Mehla bestemt.

Og det er en interessant melding, når han også kjører storfavoritten Moe Granar i V65-3.

SER SEG BAKOVER. Ideal News er en real tetløper. Han elsker å forsvare seg. Asbjørn Mehla er vant til å titte bakover på konkurrentene fra tetposisjonen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SER SEG BAKOVER. Ideal News er en real tetløper. Han elsker å forsvare seg. Asbjørn Mehla er vant til å titte bakover på konkurrentene fra tetposisjonen. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Men kusken er slett ikke like sikker på seier for den litt galopplystne herremannen.

- Moe Granar vippet akkurat over på 40 meter tillegg, og står tøft inne i løpet grunnlagsmessig. Det er snakk om en bra hest som er litt opp og ned i humøret. Han er seiersaktuell på en god dag, men i mine øyne er han ikke mer enn en garderingshest.

Jeg ville ikke spilt ham banker, råder kusk Asbjørn Mehla.

Her er Mehlas syn på sine øvrige oppsitt:

- Anastasia Frost i dagens første løp står vondt til på tillegg. Tillegg i disse løpene er i utgangspunktet tungt, og det er et premiehåp. Dorrlan (V65-1) har jeg aldri kjørt, kun sett i løp. Han har vel ikke vist noen kanonform, og mot gode hester er det en premie som gjelder. Hall Of Face (V65-2) kusker jeg for Per Oleg Midtfjeld og vet ikke hva slags farge hun har en gang, humrer Asbjørn Mehla.

- Donello (V65-4) er svært variabel. Han er veldig god når han er god, og fryktelig dårlig når han er dårlig. Man vet aldri med ham før man er i banen. Det er nok feilfritt og en best mulig premie som gjelder, tror jeg.

- Turbo Drew (V65-5) er det en stund siden jeg har vært borti. Han har vel ikke vist all verden form i det siste. Vi får smyge med og ta det vi får, avslutter Asbjørn Mehla.

Kan holde unna for storfavoritten

Espen A. Schem kusker tre outsidere i kveldens V65-omgang. Ola Rustad-trente Komnes Ess står interessant til på strek 40 meter foran Moe Granar og Asbjørn Mehla.

- Komnes Ess var veldig bra i sin siste start hvor han vant tross startgalopp. Hesten har stor kapasitet, men er usikker og barnslig ennå. Han møter kvalifisert motstand, men går han som sist, føler jeg meg ikke helt sjanseløs, sier kusk Espen A. Schem til Dagbladet.no.

Trippelhesten Sør Odin møter favoritten Rydell i V65-4. Sist var den seiersvante hesten slått av nettopp Rydell, men Sør Odin går like godt bakfra som fra tet og kjemper alltid i toppen.

- Sør Odin har hatt en liten pause, men har gått fine løp hele tiden. Han kjemper hele tiden helt i toppen. Vi møter Rydell igjen, men på en god dag kjemper han om seieren. Min beste sjanse for dagen, mener Espen A. Schem.

- Be Corleone (V65-6) står vanskelig og sjanseartet til. Han skuffet vel litt sist, men var da behandlet før den starten. Han har vist stigende form i trening i det siste. Vi er avhengig av at det blir hardt tempo underveis. Om det går for sakte, nytter det ikke å hente noe. Fra denne utgangsposisjonen synes jeg han får stå som en outsider, sier Espen A. Schem avslutningsvis.

LURT SMIL. Espen Schem smiler lurt foran møtet mellom Komnes Ess og Moe Granar.
HOLDER UNNA FEILFRITT. Komnes Ess starter 40 meter foran Moe Granar i V65-3.
FAVORITT I FARE. Storfavoritten Moe Granar skal få slite.