Satser på e-sport

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og hans agent og venn Jim Solbakken går inn på eiersiden i et nystartet selskap som skal satse på e-sport.

INVESTERER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB
INVESTERER: Ole Gunnar Solskjær. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet Ulti Agency ble startet av Asgeir Kvalvik i Kristiansund under pandemien og omsatte for knappe to millioner kroner på de første tre månedene i 2020, heter det i en pressemelding.

Selskapet skal på samme måte som agentselskaper i fotballen representere utøvere og ledere.

- E-sport har blitt større enn noen ville turt å spå for bare få år siden. Dette sprer idrettsglede over hele verden. Det synes jeg er spennende, Ulti Agency er et selskap med store planer. Her handler det om å se spillerne og gi de en sjanse, og så gjør det heller ikke noe at dette kommer opp i min hjemby, Kristiansund, sier Ole Gunnar Solskjær.

United-manageren og agent Solbakken kjøper begge 12,5 prosent av aksjene i det nevnte selskapet. Kjøpesummen skal være et betydelig millionbeløp.

Daglig leder Kvalvik representerer allerede flere internasjonale utøvere. Selskapet har åpnet kontor i Seattle i USA og har konkrete planer om utvidelse i både Asia og Sør-Amerika.

- Vi er veldig stolte av å få inn Ole Gunnar og Jim som store eiere. Det er en anerkjennelse til e-sporten, og dette er eiere som har erfaringer, engasjement og kunnskap som virkelig vil bidra til å løfte oss og definere hele feltet vårt. Vi har store ambisjoner og mulighetene er uendelige i et svært spennende marked, sier Kvalvik, som tidligere har jobbet flere år i eliteserielaget Kristiansund Ballklubb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer