- Satser på EM-medalje

BERGEN (Dagbladet): Norge-Ungarn 25-26. Anført av en meget god Birgitte Sættem spilte de unge jentene til Marit Breivik langt over forventningene mot Ungarn. - Målsettingen i EM er medalje, sier kaptein Else-Marthe Sørlie.

Og etter ettmålstapet mot OL-toeren og EM-favoritten Ungarn kan målsettingen faktisk virke realistisk. Breivik ser ut til å ha et nytt norsk storlag på gang.

- Vi har muligheter for å kjempe mot de beste i EM, sier åttemålsscorer Birgitte Sættem.

I motsetning til den første kampen mot Polen onsdag, klarte «nye Norge» å kjempe likt med Ungarn helt fra start.

- Vi spiller veldig godt i forsvar i begge kampene, men må bli bedre på samspill. Om ei uke kjenner vi hverandre bedre. Jeg tror det skal gå bra i EM, sier Sættem.

Etter en skuffende førsteomgang med flere feilpasninger, sto Larvik-spilleren i andre omgang fram som den største profilen på Norge.

- Mye vilje

- Det er mye vilje og guts i dette laget. Vi tåler å få noen trøkker imot. Jeg er veldig glad for å se at de tar fram alt det de kan. Det gir forhåpninger om mer samspill og utvikling. En drøm for en trener, sier Marit Breivik.

Hun registrerte flere skudd fra distanse mot Ungarn enn mot Polen, men ser gjerne at det kommer enda flere i kampen mot Tyskland i morgen.

Breivik mener det gikk bedre mot Ungarn enn forventet. Monica Sandve, Camilla Carstens og Kristine Duvholdt tok noen frekkiser som gledet trenerbenken og publikum.

- Uredde

- Alle jentene er uredde, noe jeg tror de fortsatt vil være under det presset vi får i EM, men flere spillere må bli frekkere i spillet. Dessuten må vi bli bedre til å skyte.

22 år gamle Else-Marthe Sørlie sier alle gjør de oppgavene de har fått beskjed om på forhånd. Et lag uten de store stjernene viser en ståpåvilje som både gleder og imponerer.

- Dette skal vi ta med oss videre. Målsettingen i EM er medalje, men vi stiller som utfordrer, og det passer oss best. Jeg gleder meg, sier den yngste kapteinen håndballjentene har hatt.