- Satser på femmila i NM

RUHPOLDING (Dagbladet): Ole Einar Bjørndalen er bedre i langrennssporet enn han er på standplass. VM-håpet i skiskyting satser på en skikkelig utfordring seinere i sesongen: Jeg satser på femmila i NM, sier Ole Einar.

- Det er det eneste rennet som passer inn i opplegget. Og jeg har lyst til å gå ei femmil, forklarer han.

Både Bjørndalen og Frode Andresen startet i et verdenscuprenn i langrenn i fjor, men på grunn av håpløst stress i forberedelsene ga ikke det rennet noen pekepinn på styrkeforholdet mellom langrenns-spesialistene og de kjappeste skiskytterne.

Svaret kommer på Vang 28. mars. Da skal Thomas Alsgaard og kompani få kjørt seg mot Ole Einar Bjørdalen. Før den tid har han nok å gjøre med å finstille siktet på børsa.

To bom

Med én bom hadde Ole Einar Bjørndalen vunnet sprinten i Ruhpoldig i går, og overtatt ledertrøya i verdenscupen. Han bommet to ganger og klarte ingen av delene.

- For dårlig, sier Bjørndalen etter 4. plassen. - Langrennet var ok, ikke noe kjempeløp, men greit nok. Skytinga er ikke bra nok. To bom på sprint holder ikke. Så enkelt er det, sier Ole Einar.

Han bommet på det aller første skuddet, og fikk en til på den stående serien. En strafferunde koster drøyt 20 sekunder, Ole Einar ble slått av en feilfri Ricco Gross med 22,9 sekunder.

- Jeg ble liggende og sikte for lenge. Og jeg aner rett og slett ikke hvor den første bommen gikk hen, sier han.

For perfeksjonisten Ole Einar Bjørndalen er slike feil irriterende. Han streber etter det perfekte hver eneste gang. Ambisjonene er skyhøye, forberedelsene nitide og innsatsen formidabel.

Til å forstå da at han kan bli en smule irritert over å skyte bort seieren.

Til topps

I dag går gutta jaktstart etter gårsdagens resultatliste. Mye skal skje om ikke Ole Einar topper verdenscupen etter rennet.

Han ligger bare fire poeng bak Sven Fischer i sammendraget, og tyskeren (nr. 12 i går) starter over 20 sekunder bak Bjørndalen i dag.

Med tanke på VM er det ingen grunn til uro på Ole Einar Bjørndalens vegne. Han har kontroll på det han driver med, og jobber hele tida intenst med å perfeksjonere den minste detalj.

Men skiskyting på toppnivå er så tøft, at alt må klaffe om Ole Einar skal vinne et VM-gull på hjemmebane. Han har en enorm fordel i at han er den raskeste langrennsløperen, men uten feilfri skyting i tillegg, blir det neppe gull. Han er veldig klar over det selv.

- Det er så tøft i toppen at 15 mann kan vinne, sier han.

BEST I SPORET: Ole Einar Bjørndalen satser på NM-femmila mot langrennseliten i slutten av mars.