- Satser på formspillere

Ole Jonny Hogstad (22) ble sesongens manager i Sofaligaen sesong 5.

IKT-lærlingen i Målselv imponerte da han rykket opp fra avdeling C-4 med laget «nocturns beast». Laget høstet 33 poeng (10 seire og 3 uavgjort) og hadde i tillegg en bra fair play-statistikk med bare 4 gule kort og ingen røde.

- Jeg har hatt en kjerne på laget som har spilt fast, men nå har jeg bare satset på formspillere. Hele laget er skiftet ut, sier Hogstad, som nå prøver seg i divisjon B for første gang.

- Jeg har vært med i Sofaligaen fra første dag, og aldri rykket ned. Men jeg har hatt et par sesonger på rad i samme divisjon, forteller Manchester United-supporteren.

Han avslører at han setter av mellom ti minutter og en halvtime til vedlikehold av laget hver dag.

  • Sesongens sofamanager er den som - uavhengig av divisjon - har hatt den beste sesongen. Det er med andre ord ikke identisk med den som vinner divisjon A. I sesong 5 var det Tore Birkenes (under aliaset Sei R. Herren) med laget «Master Samwises Gardeners» som vant den øverste serien.

    (Dagbladet.no)

UNIFORMERT MANAGER: Sesongens sofamanager Ole Jonny Hogstad er IKT-lærling i forsvaret. Kanskje det er militær disiplin som har gitt suksess for laget hans?