Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser på gamle kjente

Få nye, unge fjes på landslaget. - Hvem skulle det ha vært? spør Stig Inge Bjørnebye.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): - Vi kjenner disse spillerne her, og det er viktig at vi har med rutine, sa landslagssjef Åge Hareide da han i dag tok ut troppen til kampene mot Paraguay (24. mai) og Sør-Korea (1. juni).

De to overraskelsene var Lillestrøm-forsvarer Anders Rambekk (29) og Brann-keeper Håkon Opdal (23).

For tidlig for Skjelbred

Uansett var det få nye, unge fjes blant de 24 navnene som ble presentert i dag.


- Hvem skulle det ha vært? sier landslagets assistenttrener Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.no.

Med det mener han at det ikke er noen åpenbare kandidater som utfordrer den etablerte landslagsgruppa akkurat nå. Unntaket er selvfølgelig Per Ciljan Skjelbred, men han mener landslagsledelsen det er for tidlig å ta ut ennå.

Må tåle høyt internasjonalt nivå

- Vi må vurdere uttaket ut fra hvem som er gode nok til å hevde seg på et høyt internasjonalt nivå. Vi vil gjerne eksperimentere, men vi må ha noen å eksperimentere med, sier Bjørnebye.

Satser på gamle kjente

Samtidig som han peker på mangelen av unge spillere som banker på landslagsdøra, mener han dette ikke er noen krise.

- I fjor fikk vi flere nye, unge spillere inn. Det kan ikke skje hvert år, sier han, og understreker samtidig at dagens landslagsuttak består av flere unge spillere.

Tenker førsteellever

Når landslaget samles til kamper rundt månedsskiftet, vil fokuset allerede da rettes mot å spille sammen en førsteellever for større utfordringer i framtida.

- Vi vil teste en del av spillerne i løpet av kampene og treningene. Samtidig bør vi begynne å se konturene av en startellever, selv om vi aldri vil låse oss til ett oppsett, understreker assistenttreneren.

Solskjær aktuell

Når det gjelder de gamle traverne som figurerer landslagstroppen, er det flere som har mer å gå på reint formmessig, advarer Bjørnebye.

En gammel «sirkushest» som derimot ikke er med, er Ole Gunnar Solskjær. Men han kan få sjansen til høsten.

UTTAK: Landslagssjef Åge Hareide (t.h.) og assistentrener Stig Inge Bjørnebye presenterte landslagstroppen på Ullevaal Stadion i dag. Foto: Heiko Junge/Scanpix
UTTAK: Landslagssjef Åge Hareide (t.h.) og assistentrener Stig Inge Bjørnebye presenterte landslagstroppen på Ullevaal Stadion i dag. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Jeg har snakket med Ole Gunnar, og hvis han får jobbet godt på forsesongen, kan han være aktuell til kampen mot Brasil, bekrefter Hareide.

Debatt?

•Har du sett noen unge spillere som burde få prøve seg på landslaget?

HAR SNAKKET SAMMEN: Ole Gunnar Solskjær (t.v.) ble ikke tatt ut nå, men kan være aktuell mot Brasil til høsten, bekrefter landslagssjef Åge Hareide.
IKKE MED: - Vi har vurdert Per Ciljan Skjelbred en stund, men ut fra det han har vist denne sesongen, er det litt for tidlig etter skaden å ta ham ut nå, sier assistenttrener Stig Inge Bjørnebye. Her er Skjelbred fotografert før en U21-kamp.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling