Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser på gullhår

LILLESTRØM (Dagbladet): Her setter LSK-gutta Emille Baron og Clayton Zane standarden. Hos sin faste frisør fikk de i går gullfarge i håret foran seriefinalen i morgen. Motstander Tromsø trenger gullhår et helt annet sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tippeligaens høye (193 cm) og mørke (svart hår) toppscorer Clayton Zane skulle bare stusse tuppene da han stakk innom LSK-guttas faste frisørsalong sammen med sine to australske fettere etter treninga i går.

Det ble ikke slik.

Rehabilitert førstekeeper Emille Baron var hypp på hårfarge nummer ti (etter svart, hvitt, gult, rødt, rosa, grått, leopardmønster, skyteblink i gult og svart med rødt bullseye i midten og sølv) siden han kom til Lillestrøm for to og et halvt år siden:

Gull.

- Det bli det, sier Baron. Og overtalte Zane til det samme. På tre sekunder.

En fargeklatt

- Slik går det når jeg bruker for mye tid sammen med deg, sier Zane og sjekker sveisen etter første runde med farge.

- Gi ham mer gull, sier Baron.

Og får det som han vil.

- Jeg har aldri hatt annet enn mørkt hår, sier Zane noe bekymret og drar capsen nedover ørene.

- Hva sier Arne Erlandsen til dette? Burde dere ikke heller være ydmyke og valgt sølvfarge?

- Jeg går da ikke rundt med grått hår? Jeg har da stolthet, sier Zane (24).

- Sjøl blir jeg vel snart skalla slik jeg holder på, sier Baron, som i perioder lar Malin Jensen finne fram malingen tre ganger i uka.

- Emille tør veldig mye. En veldig inspirerende kunde, sier Malin.

Tøft år

Zane og Baron har vanket mye sammen dette året. Det til tross for at den ene har hatt suksess og den andre motgang.

  • Zane hadde et svakt år i Molde i fjor. I år har han en kjempesesong i Lillestrøm.
  • I dag er det nøyaktig ett år siden Emille Baron ble tildelt Kniksen-prisen som årets beste keeper i Norge. I år har han vært syk, gått skadd (kne og lår), havnet i barbråk (Café Opera), gjort grove keepertabber (Sogndal), kommet ei uke for seint hjem fra sommerferien i Sør-Afrika og blitt kastet ut av A-stallen på grunn av elendig fysisk form og sviktende holdninger. I en periode spilte han 4. divisjonskamper for tredjelaget. Men sist helg, mot Moss, var han tilbake som førstekeeper.

- Han står fordi han er den beste keeperen, sier Arne Erlandsen, som har degradert Kniksen-nominerte Per Magne Misund til benken i serieinnspurten.

Moro i 4. divisjon

Baron innrømmer at han vurderte å legge opp da det så som svartest ut i sommer.

- Ja, men jeg tenkte etter hvert at det ikke var noen vits i å gi opp, sier han.

Etter treningene med rekruttlaget dro Baron til treningssenteret og løp 45- 50 minutter. Den fysiske formen kom gradvis tilbake.

- Jeg gikk aldri på vekta, men kjente at jeg ble lettere. Bevegelsene ble raskere, sier han.

Nå tenker han faktisk med glede tilbake på tida da Arne Erlandsen ikke lot ham trene med A-laget.

- Det var moro. Jeg fikk trene meg opp igjen uten press av noe slag. Nå spiller jeg i Tippeligaen igjen, og da forsvinner litt av moroa. Det blir mer som en jobb, sier Baron.

Zane er imponert over innstillingen Baron har vist:

- Mange andre spillere hadde bare sluttet i klubben. Emille valgte det motsatte.

Fikk kjæreste

Og nå er Baron der han vil være. Han har til og med fått seg dame. Det første faste forholdet siden han kom til Lillestrøm. Hilde er på toppen av det hele lillesøstra til dama til lagkamerat Peter Werni. Emille mener at det to måneder gamle forholdet har vært viktig for å få ham tilbake mellom stengene.

- Forholdet har hjulpet meg. Før dro jeg gjerne ut istedenfor å sitte hjemme og kjede meg når jeg gikk skadd. Nå blir jeg heller hjemme, ser en film. Hun har roet meg ned, sier han.

- Etter sesongen drar jeg til Sør-Afrika på ferie, og for første gang ser jeg ikke spesielt fram til det. Jeg gjør det bare for å møte familien. Men jeg tar jo med Hilde.

PS: Verken Zane eller Baron tror det blir enkel match mot Tromsø i morgen.

- Det blir en tøff og jevn kamp. Og vi er jo avhengige av Brann, sier gullhårgutta.

<B>PYNTET TIL GULLFEST:</B> Emille Baron og Clayton Zane drømmer om seriegull til Lillestrøm etter at siste serierunde er ferdigspilt 14.45 i morgen. I går dro begge til frisøren og farget håret. Det måtte bli gull.
Hele Norges coronakart