Satser på Ivers, kan vrake Gamst

Er du enig? Ta ut «Folkets landslag».

• Velg ut dine elleve nederst i saken!

BISLETT STADION (Dagbladet.no): Landslaget står med blanke ark, klare for en ny VM-kvalifisering, en kjærkommen ny start etter flere kvalifiseringer uten suksess.

Åpningskampen mot Island lørdag er veldig viktig.

- Sjansene til å nå VM blir veldig svekket om vi ikke slår Island, innrømmer Åge Hareide.

Derfor knyttes det også stor interesse til hvem Hareide velger til å starte kampen til helga.

Mot Irland valgte Hareide en diamantformasjon på midtbanen, med en framskutt og en tilbaketrukken sentral spiller, og kantspillere som ligger smalere i banen enn for eksempel i en 4-2-3-1- eller 4-3-3-formasjon.

Det samme har formasjonstreningene hittil denne uka har vært preget av.

- Laget er fortsatt like hemmelig, fastholdt Åge Hareide på dagens trening, men landslagssjefen har sjelden for vane å «villede» pressen ved å øve på formasjoner han ikke har tenkt å bruke.

ÉN INN, ÉN UT? Steffen Iversen starter etter alt å dømme mot Island, men Morten Gamst Pedersen kan leve farlig. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
ÉN INN, ÉN UT? Steffen Iversen starter etter alt å dømme mot Island, men Morten Gamst Pedersen kan leve farlig. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

Og legger vi øvinga de to siste dager til grunn, tyder det meste på at Norge kommer til å starte med Martin Andresen defensivt, Fredrik\'ene Strømstad og Winsnes på hver sin side, og med Steffen Iversen bak John Carew og Torstein Helstad foran.

To midtbanerekker

Det tyder samtidig på at trioen Per Ciljan Skjelbred, Christian Grindheim, og Morten Gamst Pedersen, som fikk bytte med Andresen og co under dagens trening, må regne med å starte på benken.

Men veien til seier kan gå gjennom to midtbanerekker mot Island lørdag.

- Vi prøvde ut de folkene vi har i sentrale posisjoner. Det kan være nyttig enten de starter eller begynner på benken. De gjør seg kjent med rollene, sier Hareide.

- Vi må spille aggressivt lørdag. Det er mulig vi må bruke to sett midtbanespillere for å opprettholde tempoet vi ønsker. Samtidig kan vi godt komme til å splitte opp , vi har jo en trening torsdag, sier landslagssjefen.

At Morten Gamst Pedersen for andre gang på rad kan bli vraket fra start til en landskamp, etter nærmest å ha vært fast, ser ikke Hareide på som noe spesielt.

- Det er ikke vanskeligere å vrake Gamst enn noen andre. Nå spiller vi også litt annerledes, sier han.

Satser på Ivers, kan vrake Gamst

Satser på Ivers

At Hareide kommer til å starte med Steffen Iversen bak de to spissene virker svært sannsynlig.

- Steffen er sterk i lufta, samtidig er det få i Norge som er bedre enn han til å time løpet inn i feltet, sier landslagssjefen.

Iversen selv er klar som et egg.

- Det er en rolle jeg kjenner godt, og det gir mange muligheter til å komme til avslutninger, sier Ivers til Dagbladet.no.

Backrekka er nok den samme som mot Irland dersom Norge unngår skader fram til lørdag, men ellers kan mye fortsatt skje i løpet av uka:

• Hvem mener du bør spille mot Island? Velg ut dine elleve!

TILLIT: Det meste tyder på at Åge Hareide har Steffen Iversen i de fleste av mulige startoppstillinger til lørdagen.