Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser på ketsjupeffekt og Ludvigsen

Mons Ivar Mjelde innrømmer at han savner Thorstein Helstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Direkte fra 18.00: Fem kamper i Tippeligaen

(Dagbladet.no) Brann sliter med å score mål. Derfor har klubben falt av lasset i Tippeligaen, og seriemesterne er på 9. plass - 14 poeng bak serieleder Stabæk.

Og trener Mons Ivar Mjelde vet hvor skoen trykker.

- Salget av Thorstein Helstads har skapt problemer for oss, det er ingen tvil om det. Når du selger han som scorer på bestilling, da må andre ta over. Det har ingen klart, sier Mjelde til Bergens Tidende.

Helstad er fortsatt toppscorer i Tippeligaen, med sine 11 fulltreffere. Og nå er han også toppscorer i Frankrike.

Har trua på Ludvigsen

Mjelde krysser fingrene for at det nå skal løsne foran mål for Brann-spillerne, og han tror en liten løsning fort kan føre til flere mål.

- Når du har kommet inn på et spor hvor det går dårlig, er det vanskelig å komme ut av det. Men jeg håper på en ketsjupflaske-effekt, sier han.

image: Satser på ketsjupeffekt og Ludvigsen

En løsning han vurderer i kveld er skadeforfulgte Trond Fredrik Ludvigsen som spiss og Erik Huseklepp i en hengende rolle bak ham. Ludvigsen har scoret masse for andrelaget i det siste, og han gjorde et godt innhopp mot Marseille i midtuka.

- Han har vist utrolig framgang den siste tida, og det er faktisk først nå jeg føler at han er i fysisk god nok form til å holde nivået, sier Mjelde til BA.

Både Azar Karadas og Robbie Winters er ute, så dermed er det duket for Ludvigsen mot gamleklubben.

Møter gamleklubben

- Jeg føler selv at kurven er stigende. Selv om det går litt opp og ned er det en positiv tendens, sier Ludvigsen til Brann.no.

Han spilte i Bodø fra 1999 til 2002 og så kom han tilbake fra Hertha Berlin og spilte to sesonger til for de gule før han dro til Bergen i 2005.

Alt vennskap legges derimot til side når det handler om jakten på tre viktige poeng.

- Jeg har fortsatt mange gode venner i Bodø, men jeg har vært med i gamet såpass lenge nå at slikt ikke er så ekstra spesielt lengre. Det er ikke noe annet enn en fotballkamp vi skal prøve å vinne, sier 26-åringen.

KJEMPESTART: Thorstein Helstad gjør i Le Mans som i Brann - han scorer mål. Foto: AFP
KJEMPESTART: Thorstein Helstad gjør i Le Mans som i Brann - han scorer mål. Foto: AFP Vis mer

Selv om det lenger opp til en medaljeplass enn til toppen av Ulriken, har Brann fortsatt gode sjanser til å i hvert fall sikre seg europacupspill neste sesong. Det er bare fire poeng opp til Lyn på fjerdeplassen.

SAVNER THORSTEIN: Mons Ivar Mjelde innrømmer at Brann savner Thorstein Helstads spisskvaliteter.
LØSER HAN SPISSKRISA? Trond Fredrik Ludvigsen får trolig sjansen fra start mot gamleklubben.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!