Egen toppidrettssatsing for kvinnehopperne

Satser på kvinnene

Norges Skiforbund oppretter for første gang en egen toppidrettssatsing for Norges nest beste skihoppere.

MED: Karoline Røstad er blant utøverne som har fått plass i den nye toppidrettssatsingen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MED: Karoline Røstad er blant utøverne som har fått plass i den nye toppidrettssatsingen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Tre utøvere er tatt ut på satsingslaget foran 2019/20-sesongen: Karoline Andrea Røstad (Skogn), Eva Elise Johansen Amble (Ullensaker), Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad).

- Målet for disse utøverne er å nærme seg A-lagsnivå, og vi håper flere av de vil ta steget inn i World Cup allerede til vinteren, sier trener Line Jahr.

Skiforbundet har hatt en lignende satsing på herresiden de siste sesongene. Nå følger kvinnene etter.

Det er også opprettet et eget satsingslag på juniorsiden. Det består av Pernille Kvernmo (Steinkjer), Eirin Maria Kvandal (Mosjøen), Heidi Dyhre Traaserud (Heddal).

- Disse utøverne vil få tilbud om å matche seg mot A-lagsutøverne på samlinger. Vi håper disse unge hopperne kan slå bra fra seg i junior-VM. Målet er at de skal ta steget helt opp i World Cup på sikt, sier trener Jahr.

Skiforbundet opplyser at det i tillegg blir samarbeid med kombinertlandslaget rundt utøvere som Thea Minyan Bjørseth og Gyda Westvold Hansen. De ønsker begge å stille i konkurranser i både hopp og kombinert.

Mathilde Oustad (Furnes) og Karoline Hansen Lauvsland (Øvrebø) er i tillegg tatt ut som hospitanter til juniorsatsing.

Toppidrettssatsingen har OL i 2022 som siktemål.