Satser på landslaget til 2008

- Jeg føler meg som en guttunge, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg føler meg som en liten guttunge som skal ut å lære noe igjen. Det er lenge siden sist, sa Ole Gunnar Solskjær før han entret Ullevaal-gresset i ettermiddag.

United-spilleren har vært ute av landslaget i nesten åtte måneder. I mellomtiden er flere spillere, trenerteamet og støtteapparatet byttet ut. Det er uklart hvor mye Solskjær kommer til å spille mot Russland på onsdag.

- Vi har ikke avtalt noe, men først og fremst er jeg glad for å være tilbake på banen. Mål nummer én for meg er å bli så frisk som mulig etter operasjonen, og det er ingen selvfølge at jeg igjen blir god nok for Norge og United, sa Solskjær til NTB på dagens pressekonferanse.

- Jeg visste allerede da inngrepet i kneet ble gjort at denne sesongen ville bli veldig amputert, og at jeg måtte bruke tid på å trene meg opp igjen. Det ser bra ut så langt, og nå er jeg med for å komme inn i det nye opplegget og lære litt om det nye spillesystemet, fortsatte 31-åringen som har spilt 60 kamper og scoret 21 mål for Norge.

Satser mot EM 2008

Solskjær røper at motivasjonen er sterk, så sterk at han allerede har rukket å tenke framover. Faktisk ganske mange år til.

- Jeg har mange år igjen som fotballspiller hvis kroppen holder, og det tror jeg den gjør. Jeg tenkte her en dag at under EM-sluttspillet i 2008 er jeg jo bare 35 år, og det er vel ikke for gammelt det, vel, undret den tidligere landslagskapteinen.

Det vervet er overtatt av Martin Andresen.

Åge Hareide representerer noe nytt, og en noe drømmende Solskjær tenker tilbake på tiden duoen hadde sammen i Molde i 1995 og på landslagets storhetstid på slutten av 1990-tallet.

- Nå flyr vel norske jenter og gutter rundt med trøyene til Beckham, Ronaldo og andre spillere som gjør store ting på banen. Jeg vil gjerne se barna fly rundt med norsk landslagsdrakt igjen, oppfordret Solskjær.

Legger seg tidlig...

- Vi trengte kanskje å bevise at vi kan spille andre systemer enn 4-5-1 og 4-3-3, som var ganske inngrodd på landslaget. Det er spennende at Åge har en annen tankegang og har rett fokus. Det er opp til oss å gjøre jobben, påminnet Solskjær.

Han lengter etter formen og selvtilliten og gjentar at det tar lang tid å komme tilbake.

- Jeg kjenner selv at jeg har mye å ta igjen. Det positive med perioden, hvis det er noe, må være at jeg har hatt mer tid til familien. Har lært mye personlig og som spiller, ting jeg håper jeg kan dra med meg videre i karrieren.

Alderen tynger definitivt ikke, for flere store fotballspillere har holdt på til de har vært svær nær 40 år.

- Jeg har to år igjen av kontrakten med Manchester United og tenker stadig vekk på at jeg vil være med lenger. Du kan alltid få spilt mange nok kamper til å være viktig for et lag, påpekte Solskjær.

Og landslagssjefen fyrte oppunder langtidsplanene:

- Det er veldig positivt for gruppa at Ole Gunnar er med igjen. Han ser jo ut som han er 22 år ennå, og gjør nok det når han er 35 også. Han passer på kroppen sin, vet du, men hemmeligheten er nok at han legger seg tidlig om kvelden, sa Hareide, etterfulgt av en rungende latter.

(NTB)

NY STIL:</B> Grilldress og slippers er på vei ut av landslaget. Her får Ole Gunnar Solskjær hjelp av Martin Aatangen med å finne riktig størrelse på dressen.
MIN STØRRELSE? Åge Hareide mener han ser ut som en 22-åring, selv sier Ole Gunnar Solskjær at han føler seg som en guttunge. Men han lette etter dresser i voksenstørrelse i dag.