Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satser på ny kamp for Brækhus i desember

Vil forsvare VM-tittelen.

FORSVARTE TITTELEN: Verdensmester Cecilia Brækhus (t.h.) vant over utfordrer Lucia Morelli (Italia) under proff boksestevnet lørdag den 12. september i Herning Messecenter. Foto: Henning Bagger/Scanpix
FORSVARTE TITTELEN: Verdensmester Cecilia Brækhus (t.h.) vant over utfordrer Lucia Morelli (Italia) under proff boksestevnet lørdag den 12. september i Herning Messecenter. Foto: Henning Bagger/Scanpix Vis mer

|||Promotorselskapet Sauerland jobber for at Cecilia Brækhus skal gå sin neste VM-kamp i desember, trolig i Tyskland.

- Jeg kan ikke si så mye konkret i øyeblikket. Vi jobber med flere planer, men det ser ut som om det kan bli kamp for Cecilia i desember. Dersom det mot formodning ikke skulle bli noe av, satser vi på et stevne i januar. Det har også vært snakk om en kamp i november, men jeg tror jeg med stor sikkerhet kan si at det ikke blir aktuelt for Brækhus, sier Kalle Sauerland til NTB.

- Jeg kan helt sikkert si mer om dette i slutten av måneden etter at jeg har snakket med TV-selskapet vi har avtale med, for tidspunkt og datoer vil være avhengig av hva som blir resultatet av samtalene med dem, sier sjefen for Cecilia Brækhus proffstall.

Brækhus selv trener i Berlin og venter bare på bekreftelse på når hun skal i ringen igjen for å forsvare VM-titlene i World Boxing Association (WBA) og World Boxing Council (WBC).

Oppnådd mye

- Etter at jeg slo Lucia Morelli i Herning har jeg fått slappet av og senket skuldrene. Jeg har stort sett oppholdt meg hjemme i Berlin. Det har vært et roligere liv i noen uker, og det har vært godt. Jeg har i alle fall fått tid til å se meg litt tilbake, forteller Brækhus til NTB.

- Jeg er blitt verdensmester og har slått to ubeseirede boksere det siste halve året. Ikke bare tok jeg to VM-titler, men jeg har også forsvart titlene mine to ganger. Tidligere har jeg vært litt for kritisk når jeg har sett på prestasjonene mine, men nå må jeg innrømme at jeg har fått med meg mye. Det er i grunnen ganske stort det jeg har gjort, sier Cecilia - Sauerlands «førstedame».

Hun har gått 13 kamper etter at hun ble profesjonell sent på høsten i 2006, og alle kampene er vunnet.

Forsvar

- Det er vel først nå jeg har hatt litt tid til å stoppe opp og se meg tilbake, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg er veldig fornøyd med det jeg har oppnådd dette året, sier Brækhus.

Hun ble mester etter en overlegen poengseier over danske Vinni Skovgaard i Kiel 14. mars. Deretter slo hun amerikanske Amy Yuratovac like klart i sitt første tittelforsvar 30. mai i Finland.

Sin foreløpig siste tittelkamp gikk hun i danske Herning 12. september, og da ble tysk-italienske Lucia Morelli et nummer for liten.

- Nå må jeg jobbe mer med forsvaret og guarden min før neste VM-kamp. Jeg må også bli litt bedre til å følge opp angrepene mine. Teknikken min er bra, men den blir aldri perfekt. Derfor blir det selvsagt også en del teknisk trening samt styrketrening utover høsten. Målet er hele tiden å bli den komplette bokser, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling