Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Satser på OL-medalje

BISLETT (Dagbladet): - Nå er jeg lykkelig, sier Vebjørn. For første gang på to år fikk han til en 800-meter som i glansdagene. Nå vil han ta medalje i Sydney. Med hjelp fra supertrener Johan Kaggestad.

- Går alt som det skal framover, og jeg unngår skader, så går det an å begynne å snakke om medalje i Sydney, sier Vebjørn Rodal.

Før løpet i går var han konsentrert på grensen til det anspente. Etterpå var han bare glad. Tida 1.44,84 bærer bud om noe stort igjen.

- Jeg var langt fra i kjelleren. Hadde jeg hatt litt mer sjøltillit, hadde jeg vunnet i dag. Men sjøltilliten kommer ikke av seg selv. Den må opparbeides gjennom mange gode løp og gode tider, sier Rodal, som løp i mål som tredjemann i går.

Han avanserte fra rundt 50. plass til 12. plass på statistikken over årets raskeste på 800-meter. Og endelig sto han på premiepallen igjen.

Da han prøvde seg på dette nivået i fjor, ble han nummer ti og elleve.

Skader og sykdom har også i år ødelagt mye av sesongen for Rodal. Derfor nedjusterte han før sesongen målsettingen om medalje i OL.

- Finale har vært målet. Nå satser jeg på medalje, sier han.

Men sitt eget løp var han veldig godt fornøyd med. Sist søndag mislyktes han i Budapest og klokket inn nærmere halvannnet sekund bak OL-kravet på 1.45,20.

Egentlig hadde han planlagt en saftig melkesyreøkt tirsdag denne uka. Men Olympiatoppens løpskooridnator Johan Kaggestad - tidligere trener for Ingrid Kristiansen - ringte og rådet Vebjørn til noe annet:

- Jeg rådet ham til å leke mer fart på trening, sier Kaggestad til Dagbladet.

Det gjorde Rodal. I går var han nesten halvsekundet foran OL-kravet.

For Kaggestad er det åpenbart at Rodal har kjørt for mange treningsøkter med melkesyre.

- Han tåler ikke så mange ekstrem-økter, sier Kaggestad, som mener Rodal var langt fra maks i går:

- Han løp dårlig mellom 400 og 500 meter. Vebjørn er god for 1.43,20- 1.43,30, sier Kaggestad.

- Jeg fikk ned steglengden og fikk opp frekvensen fra løpet i Budapest. Det passer meg bedre, sier Rodal.

- Vi hadde lagt opp ganske spesifikt til at jeg skulle klare kravet her.

- Mange forståsegpåere har sagt hvordan jeg skal gjøre det bra. Men jeg og Frank (treneren Frank Brissach, red.anm.) har samarbeidet veldig bra. Vi har ikke latt oss stresse av OL-kravet. Vi var sikre på at vi skulle klare det i dag, sier han.

Et sekund raskere

- Hvor raskt må du løpe for å klare medalje i Sydney?

- Da må jeg løpe et sekund raskere enn i dag.

Han ble olympisk mester for fire år siden med tida 1.42,58. Den alvorlige motgangen startet da Norberto Tellez tråkket på ankelen hans under Bislett Games for to år siden. Med blodet rennende løp Rodal likevel inn til seier med 1.44,17.

- Hvordan var løpet i dag i forhold til det?

- Jeg hadde akkurat samme følelsen.

OL-KLAR: Vebjørn Rodal løp på 1.44,84 på Bislett i går. Dermed har han kvalifisert seg for Sydney-OL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media