Satser på sin sjuende Tour-seier

Lance Armstrong gir seg ikke.

Nå sier han at han tror det er mulig for ham å vinne Tour de France enda en gang neste år.

- Jeg kan ikke vinne i det uendelige. Tiden er begrenset, men jeg tror nok jeg kan komme tilbake og vinne igjen neste år, sier han en uke etter at han vant sin sjette strake seier i verdens tøffeste og lengste etapperitt på sykkel.

For åtte år siden fikk han kreft, men han overvant sykdommen og ble verdens desidert beste etapperytter. Han var i Praha for å delta i rittet Praha Grand Prix og for å besøke kreftsyke barn.

Etter at han vant sin historiske sjette seier i Touren for en uke siden, er ryktene gått om at han har fridd til kjæresten og rockesangeren Sheryl Crow, men han sier selv at det ikke er tilfelle, i hvert fall ikke ennå.

- Da jeg fikk kreftdiagnosen for åtte år siden ble det en skikkelig vekker for meg. Jeg ble minnet på at vi bare har et liv og en sjanse, og den ønsket jeg å benytte. Han benyttet mulighetene han fikk til å bli tidenes ubestridte Tour de France-konge. Større enn alle andre.

Han er i ferd med å ta opp treningen igjen etter de 20 knallharde dagene i Frankrike.

- Jo, jeg er klar til å ta fatt på treningen igjen nå, og jeg tror jeg skal være i stand til å komme tilbake neste år minst like sterk som i år.

- Hva tenker du på når du sitter på sykkelen seks-sju timer hver dag?

- Kjedelig er det ikke, for jeg tenker på livet etter at sykkelkarrieren er over, svarte Lance Armstrong på det spørsmålet. (.NTB)

(NTB-AFP)

PRØVER IGJEN:</B> Lance Armstrong, her med kjæresten Shery Crow, vil vinne Tour de France enda en gang.