- Satser på tet fra start til mål

Kusk Eirik Høitomt har taktikken klar med Viva Yankee i V65-4.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Muscles Yankee-sønnen var god i årsdebuten og fulgte opp med sikker seier sist. 4-åringen har vist seg sterkt forbedret og får Dagbladets tillit som V65-omgangens hovedbanker.

Her kan du klikke deg rett inn og levere Dagbladets minste, mellomste eller store V65-forslag

- Viva Yankee har et nydelig løp på papiret og har vært veldig bra. Han er rask fra start, og vi satser på tet. Jeg tror vi leder fra start til mål, forteller en vanligvis meget nøktern kusk Eirik Høitomt. Han tar sjelden munnen for full foran et løp, og pleier ikke bruke de største glosene i forhåndsuttalelsene. Det er grunn god nok i seg selv til å spare på markeringene i V65-4. Det bør holde med en strek på Viva Yankee.

- Hva med dine øvrige oppsitt?

- Hof Rauen har jeg litt tro på i V65-6. Han gikk et fint seiersløp i V75 sist. Feilfritt tror jeg på en god vinnersjanse igjen. Ellers har Nicole In One i V65-3 vist seg som en skikkelig tøffing. Denne gang står han ille til i spor tolv på sprint og her trenger vi tur på veien. Blir det overpace tror jeg vi kjemper i toppen. Hesten står alltid bra på til mål.

Neppe seiersreprise

- Dandy Gun i V65-1 spurtslo selveste Megaman Neo sist?

- Ja, men denne gang er det verre forutsetninger. Med spor i annen rekke kan hun hente seg en fin premie med smygløp. Hun kan blande seg i trippelstriden, men det er hardt med tanke på seier.

KUSKEN HAR TRO:  Eirik Høitomt pleier ikke å spre rundt seg med store bokstaver. I kveld er landets ledende kusk optimist utover det vanlige med folkebankeren Viva Yankee i V65-4. Foto: hesteguiden.com
KUSKEN HAR TRO: Eirik Høitomt pleier ikke å spre rundt seg med store bokstaver. I kveld er landets ledende kusk optimist utover det vanlige med folkebankeren Viva Yankee i V65-4. Foto: hesteguiden.com Vis mer

- Feseth Nils i V65-2 er en jevn og flink hest, men han er ingen stor vinnertype. Han kan være aktuell for en trippelplass igjen.

- Quiet West Way (dagens første løp) kjenner jeg ikke til, avslutter landschampionen.

Endelig Cromwell?

Cromwell har vist fin form og vært forbedret i sine siste starter. Trener og kusk Per Oleg Midtfjeld har forhåpninger til Credit Winner-sønnen denne sesongen. Den lekre 5-åringen har et helt riktig løp på papiret i V65-1.

- Cromwell holdt godt fra dødens i et tungt løp på Charlottenlund i København sist. Han trener fint om dagen. Det er aldri enkelt med 20 meter tillegg på sommerbanene, men jeg tror på en plass blant de tre. Klart, litt seiersambisjoner har jeg jo, innrømmer innrømmer Midtfjeld  overfor Dagbladet.no.

- Hva med de to andre stallhestene, Sandstorm i V65-3 og Victory Håleryd i V65-5?

- Sandstorm gikk et bra løp fra et vondt spor sist, og han leverte en fin sisterunde til sølv. Han holder flott form og er fin i trening. Hesten er ute på sin beste distanse, men møter gode hester. Jeg synes han er aktuell for en trippelplass.

- Victory Håleryd har nær sagt som vanlig trukket et dårlig spor. Han har gjort noen løp på sterke tider i Danmark. Løser det seg har jeg tro på at han befinner seg i den rette enden av premielista, oppsummerer Per Oleg Midtfjeld.

- Satser på tet fra start til mål

Jokere fra skrellkusken

Gunnar Austevoll har det med å overraske fra tid til annen. Norges skrellkusk nummer en har flere fine sjanser i ukens V65-omgang. Det kan være klokt å spandere en strek på bongen.

- Vera Medo i V65-4 har en stigende formkurve. Hun møter et par gode, men hun kan være en liten outsider tross et dårlig spor.

- Capital Invest tok en sterk seier fra dødens sist. Slugger han seg til seier i V65-5?

- Vi tapte sportrekningen kontra Marburg som jeg frykter. Vi må håpe på hardt tempo og klaff med posisjonene. Først og fremst har han en trippelsjanse, men jeg ser ikke bort fra at han kan runde alle. Han skal regnes bak Marburg, ser kusk Gunnar Austevoll.

- Torpa Erik i V65-6 har gått fine løp for meg. Han holder flott form, og har et greit spor. Møter et par gode, men jeg tror på en trippelsjanse, avslutter den velkjørende bergenseren med base i Drammen..

SKRELLKUSK: Gunnar Austevoll er toppkusken som stadig vinner med helt upåaktede hester. I kveld har han to-tre «halvsjanser» i V65 på Bjerke.
VENTER PÅ GJENNOMBRUDD: Cromwell var en ungheststjerne i Sverige i ishockeystjernen Peter Forsbergs eie. I kveld jakter Cromwell og trener/kusk Per Oleg Midtfjeld årets første seier i det sjette forsøket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer