- Satser på VM i 2007

Sapporo er favorittbakken til Roar Ljøkelsøy (27). Han vant der for ett år siden, og ble dobbeltvinner i helga. Om tre år er Sapporo VM-arrangør.

- Kanskje fortsetter jeg så lenge. Spørsmålet er om jeg greier å holde formen. Klarer jeg det, satser jeg på Sapporo-VM i 2007, sier Ljøkelsøy etter sin andre v-cupseier på to dager i Okura-bakken.

Han er i kjempeform for tida, og greide det utrolige da han hoppet seg opp fra 11. plass til seier.

- Selv om Sapporo er favorittbakken min, hadde jeg aldri forventet at det skulle bli en slik jubelhelg. Dette var voldsomt, og blir vanskelig å gjenta, sier Ljøkelsøy etter å ha avansert til andreplass på v-cuplista, 204 poeng bak Janne Ahonen.

Overrasket

I førstehoppet på 122,5 meter var han uheldig med forholdene. I finaleomgangen var han heldig med vinden, landet på 133,5 meter og slo Noriaki Kasai på andreplass med 2,9 poeng.

- De to hoppene var identiske teknisk sett. Men jeg hadde ikke trodd de skulle holde til seier, sier Ljøkelsøy til NTB etter rennet.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu trodde nesten ikke sine egne øyne da Ljøkelsøy hoppet seg opp fra en tilsynelatende håpløs 11. plass til seier.

- Sistehoppet hans var helt rått, og får tankene tilbake til Matti Nykänen. Han kunne også gjøre det utrolige i hoppbakken. Nå er det Roar som hopper fra konkurrentene. Etter lørdagsrennet trodde jeg toppen var nådd. Så avsluttet han like godt med et nytt perlehopp i går, sier en imponert Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

Gått gradene

Ljøkelsøy kom på landslaget som 16-åring, og har vært der siden. Etter 10 år som landslagshopper jaktet han fortsatt på sin første v-cupseier.

I det 199. forsøket lyktes han endelig, i Sapporo for ett år siden. I går vant han for femte gang, og økte helgelønna til godt over 200000 kroner.

- Nå går alle bevegelsene hans automatisk. Roar er blitt flinkere til å utnytte muskulaturen, og slipper seg løs. Samtidig er han fokusert og nøyaktig i alt han gjør, sier assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl.

Også tunge stunder

Tidligere i vinter har hopphelten fra Orkdal vekslet mellom jubel og tunge stunder.

- Like før jul døde morfaren til samboeren min, Hege. Dødsfallet ble en sterk kontrast til seieren i Engelberg to dager tidligere. Da jeg kom hjem fra Liberec for 14 dager siden, ble Hege innlagt på sykehus. Oppladningen til rennene i Zakopane 17. og 18. januar gikk med til trening og sykebesøk. Heldigvis gikk alt bra. Hege er jo med meg her i Sapporo. Og i mai venter vi vårt første barn, sier Roar Ljøkelsøy.

Sapporo-triumfen i går var Hopp-Norges åttende v-cupseier denne vinteren. Rekorden fra 1981/82-sesongen er ni seirer, sju andreplasser og fire tredjeplasser.

- Rekordvinter

- Den rekorden garanterer jeg at blir slått. 2003/2004-sesongen blir tidenes beste for norsk hoppsport. Halvparten av rennene hittil har hatt norsk vinner. Nå vet jeg ikke helt hva vi skal gjøre neste sesong. Det er jo først da vi skal være verdens beste, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.

<B>TO PÅ PALLEN:</B> Sigurd Pettersen (t.h.) ledet etter første omgang, men måtte nøye seg med tredjeplassen. Lagkompisen Roar Ljøkeløy vant igjen.