Satset og tapte

Kjetil Backen satset alt på å ta igjen tetspannet i Iditarod i natt. Det gikk ikke.

(Dagbladet.no): Ut fra sjekkpunktet i Elim ligger Kjetil Backen på fjerdeplass i hundeløpet Iditarod i Alaska. Backen kom til Elim som nummer to, men var nødt til å hvile lenger enn konkurrentene sine på sjekkpunktet.

For Backen satset alt på å ta igjen lederspannet og Mitch Seavey fra Koyuk til Elim. Med minimal hvile for Backens hunder i Koyuk, la de to spannene ut samtidig. Men Seaveys hunder ble for sterke for Backen.

Han tapte halvannen time fra Koyuk til Elim, og dermed kan det se ut som om vinnersjansene forsvant.

Bare åtte hunder igjen

I Elim tok nordmannen ut to nye hunder fra spannet. Han har bare åtte hunder igjen, i motsetning til de nærmeste konkurrentene som har ti og tolv hunder til å trekke sleden mot målgang i Nome.

Backen tar neppe noen sjanser med slitne hunder etter at lederhunden Takk falt om og døde i løypa i går.

På fjerdeplass

Seavey hvilte bare i ti minutter i Elim, og la ut på det tredje siste strekket lenge før Backen ankom sjekkpunktet. Og mens Backen hvilte, raste Jeff King og Charlie Boulding rett gjennom sjekkpunktet.

Neste sjekkpunkt er i White Mountain. Der må kjørerne hvile i åtte timer før de legger ut på det siste strekket mot mål. Om Backen ikke klarer å korte ned forspranget til kjørerne foran mot White Mountain, blir det knallhardt å passere konkurrentene inn mot mål.

Ut fra sjekkpunktet i Elim ligger Backen to og en halv time bak Seavey, 34 minutter etter King, og bare fem minutter etter Boulding.

FØR TØFT FOR BACKEN: Kjetil Backen satset på å kjøre sammen med Mitch Seavey til sjekkpunktet i Elim, men Seaveys hunder ble for sterke. Bildet viser Backen og Seavey like etter at de la ut fra Koyuk.