Satset på S.A.T.S.

Generalsekretær i Idrettsforbundet (NIF), Ivar Egeberg, hadde aksjer i et av treningssentrene i S.A.T.S-kjeden før han begynte i jobben høsten 1998. Det første han gjorde i NIF var å inngå en storstilt samarbeidsavtale med den samme S.A.T.S.-gruppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er helt uproblematisk, og ingen dobbeltrolle. Jeg solgte aksjene mine før jeg begynte i jobben som generalsekretær 1. september i 1998, sier Ivar Egeberg til Dagbladet.

S.A.T.S-avtalen har vært omstridt i Idrettsforbundet, fordi det kommersielle treningstilbudet de tilbyr er en direkte konkurrent til de tradisjonelle idrettslagene.

Tjente ikke

Etter det Dagbladet erfarer, tjente ikke Egeberg penger på aksjesalget. Han eide 20 prosent av aksjene i S.A.T.S. - Sørumsand.

- Det kan jo ikke være forbudt å ha gjort en slik investering sjøl om man skal jobbe i Idrettsforbundet. Og det at jeg jobbet for et samarbeid med S.A.T.S hadde ingenting med mine aksjeinteresser i det lokale treningssenteret å gjøre, sier Egeberg.

- Så det er tilfeldig at du valgte å samarbeide med S.A.T.S?

- Nei, det er det ikke. Først og fremst var det naturlig å samarbeide med dem fordi at de er desidert størst i landet i sin bransje.

Kritikk

Ivar Egeberg fikk til dels kraftig kritikk for S.A.T.S - avtalen på fjorårets idrettsting. Lederen i Akershus idrettskrets, Harald Skoglund, er fortsatt kritisk til avtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer