Satt elleve måneder i fengsel for drapet på modellkjæresten, nå raser familien

- Hun mistet karrieren og sjansen til å bli mamma.

 VAR SAMBOERE:  Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp. Foto: NTB Scanpix
VAR SAMBOERE: Oscar Pistorius og Reeva Steenkamp. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Oscar Pistorius er løslatt fra sørafrikansk fengsel etter å ha sonet ett år for drapet på kjæresten Reeva Steenkamp. Resten av dommen på fem år skal etter planen sones i husarrest.

Påtalemyndigheten i Sør-Afrika har anket saken - og vil ha dommen endres fra uaktsomt til overlagt drap. Dersom høyesterett er enige, kan han bli dømt til 15 års fengsel.

Men til anken er behandlet, soner altså Pistorius i hjemmearrest.

Det har fått familien til avdøde Reeva Steenkamp til å reagere kraftig.

I sjokk I forbindelse med rettsaken i dag, uttalte mamma June Steenkamp følgende:

- Han drepte henne og har bare vært i fengsel i elleve måneder. Det er altfor kort tid for noen som har drept noen. Jeg vil ikke at han skal ha det vondt på noen som helst måte, men han må takle sannheten, sier hun til Sky.

Steenkamp forsetter:

- Hun mistet livet, karrieren, sjansen til å bli mamma og til å gifte seg. Og vi mistet henne.  At straffen er så lav sender et dårlig budskap til almenheten, og spesielt til kvinnene i Sør-Afrika.

Reagert før 28 år gamle Pistorius går under navnet Blade Runner Han ble verdensberømt da han klarte å konkurrere på lik linje med verdensstjerner som hadde sine bein i behold under London-OL i 2012, skriver NTB.

Familien har tidligere reagert på Pistorius' goder i fengsel:

- Tydeligvis har kriminalomsorgen kort hukommelse og husker ikke hva han har gjort. Hvis de bevilger disse godene må de se på ham som en idealfange, sier Mike Steenkamp, onkelen til avdøde Reeva.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram