Satt fast i heisen - leder v-cupen

HYERES (Dagbladet): Peer Moberg satt fast tre timer i en skiheis og fikk en dramatisk skitur i Alpene. Men dro videre til verdenscupen i seiling i Hyeres og vant den første seilasen suverent i Laser. Like før start fikk han beskjed om at han er klar for Sydney-OL.

Det har vært en meget dramatisk påske for Laser-seiler Peer Moberg. På vei til verdenscupen i Frankrike valgte han å stå på ski tre dager i Val Thorens, i Frankrike. Sammen med kona Elise ble han sittende fast i heisen.

- Vi skulle opp etter en lang tur ned på Telemark-ski, sier Moberg til Dagbladet. - Men plutselig stanset skiheisen og vi ble sittende fast. Vi måtte vente i minst tre timer, men heldigvis var det fint vær. Redningsmenn klatret ned heiskabelen og heiste ned de som satt i stolene og til slutt ble vi kjørt opp bakken med scooter, sier Moberg, som fikk en dags gratis heiskort neste år som kompensasjon for uhellet.

- Det var virkelig skummelt, sier Moberg. - Jeg drømte om en dregg med langt tau slik at jeg kunne fire alle ned, sier han.

OL-klar

Fra Alpene dro han til verdenscupen i seiling i Hyeres, Frankrike. Det er OL-sesongens første store seilas og Laser-klassen er den største. I Hyeres ble Moberg møtt med beskjed fra OL-komiteen i Norge om at han kan regne seg som tatt ut til sitt andre OL i Laser.

- Det er bare noen måneder siden jeg opererte høyre albue, sier Moberg.

- Jeg fikk såkalt «tennisalbue» og måtte bl.a. kutte ut VM. OL-komiteens beskjed betyr at jeg nå kan ta det mer med ro og spare albuen og høyre arm. Jeg vil derfor bare seile seilaser med typisk Sydney-vind. Jeg kan stå over seilasene med for mye vind og dermed spare armen, sier Moberg.

Slo OL-mester

Moberg slo til fra start i den første seilasen i Hyeres. Han ledet sin gruppe fra første runding og var 150 meter foran neste båt i mål. Han slo bl.a. årets verdensmester Robert Scheidt fra Brasil. Han vant OL-gull i 1996 og regnes som verdens beste Laser-seiler.

- Dette var seieren jeg trengte, sier Moberg til Dagbladet. - Ettersom jeg ikke var med i VM på grunn av operasjonen var jeg spent på hvordan jeg lå an.

OL-KLAR: Laser-seileren Peer Moberg har nettopp fått vite at han er OL-klar.