Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Ringerike Grand Prix:

Satt gråtende igjen etter sykkeltrøbbel: - Mitt livs sjanse

Amatør med i finalen av Ringerike GP. Så låste giret seg.

UTRØSTELIG: Anders Oddli overrasket seg selv og alle andre. Men da giret låste seg i bakhjulet, klarte ikke 23-åringen å skjule skuffelsen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
UTRØSTELIG: Anders Oddli overrasket seg selv og alle andre. Men da giret låste seg i bakhjulet, klarte ikke 23-åringen å skjule skuffelsen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HØNEFOSS (procycling.no): Ved første passering av den beryktede Riperbakken - med tre mil igjen av Ringerike Grand Prix, satt klubbrytter Anders Oddli overraskende nok plassert midt i gruppa som talte opp feltets 20 beste ryttere.

Her blant andre satt Carl Fredrik Hagen (Joker-Icopal), Trond Håkon Trondsen (Team Sparebanken Sør), Truls Vinther (Riwal), Jonas Vingegaard Rasmussen (Coloquick), Åsmund Løvik (Team fixIT.no), Bjørn Tore Hoem (Joker Icopal) og Philip Lindau (Team Coop).

Midt i det bratteste partiet - som stiger 20 prosent på det verste, fikk Oddli mekaniske problemer. Han syklet på det letteste giret, men likevel opplevde han at giret hoppet inn i bakhjulet og låste seg fullstendig.

Mens han fortvilet sto og forsøkte å fiske sykkelen, kunne han se gruppe to nærme seg bakfra. Den ble ledet an av kvalitetsryttere som Vegard Breen og Anders Skaarseth.

Det er en god pekepinn på hvor godt orkdalingen satt i det før uhellet oppsto.

- Jeg stanset opp og forsøkte å fikse sykkelen, men det var håpløst. Da var rittet over, sier Oddli til procycling.no.

- Det klikket litt for meg

Han tok tak i Giant-sykkelen og kastet den fra seg over gjerdet og inn i en hage langs Hønefoss svar på Mur de Huy.

Deretter ble han sittende gråtende igjen langs veikanten mens sykkelfeltet rullet ubarmhjertig videre.

DÅRLIG TIMING: Ottestad-rytteren hang med i finalen før han fikk mekanisk trøbbel. Her kommer gruppe to anført av Vegard Breen og Anders Skaarseth. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
DÅRLIG TIMING: Ottestad-rytteren hang med i finalen før han fikk mekanisk trøbbel. Her kommer gruppe to anført av Vegard Breen og Anders Skaarseth. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

- Det klikka litt for meg, så jeg kastet sykkelen. Jeg var skikkelig skuffet. Jeg følte jeg hadde min livs mulighet. Etterpå var jeg nødt til å sykle meg en tur alene og få tankene over på noe annet. Jeg smiler til deg nå, men det hadde jeg ikke klart for en time siden, innrømmer han.

Oddli har ved flere anledninger blitt norgesmester i banesykling og har syklet EM for Norge i samme gren.

Satser for fullt på landveien

Foran årets sesong har han likevel valgt å satse fullt ut på landeveien.

Målet er å sikre seg kontrakt med et av de fem kontinentallagene i løpet av nær framtid.

- Jeg føler at jeg vist ganske mye i år. Jeg har tatt flere seirer i kermesse-ritt, og føler at det går bedre i ritt mot de store guttene også.

Ottestad-rytteren endte opp med å angripe fra font i hovedfeltet på vei inn mot de avsluttende rundene opp Riperbakken.

- Det var spontant, sier han etterpå.

- Vi kom over en bakketopp, og jeg hadde ganske stor fart, så da bestemte jeg meg for å gå. Jeg ville helst hatt en liten luke inn i Riperbakken, men ble hentet to kilometer unna Hønefoss. Jeg ville helst sykle opp bakken i mitt eget tempo, begrunner han.

Dansk dobbel på Ringerike

Bak ham gikk det som skulle bli den avgjørende utskillelsen i rittet. Det gjorde også sitt til at en gruppe på rundt 18 ryttere kjørte ham inn foran den brutale avslutningen av rittet.

- Var du bevisst på at du skulle vise deg fram her i dag?

- Det var ikke mine løyper i helga. Jeg hadde lyst til å komme meg i brudd og vise meg fram på litt andre måter. At jeg klarer å sitte med inn til «Riper'n» med CF Hagen, Løvik og de andre, det var over all forventning. Da er det litt typisk at det skjer noe.

GJORDE OPP OM SEIEREN: Rasmus Guldhammer (til høyre) vant Ringerike Grand Prix. Her angriper Truls Vinther opp Riperbakken og får følge av Jonas Vingegaard Rasmussen og Carl Fredrik Hagen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
GJORDE OPP OM SEIEREN: Rasmus Guldhammer (til høyre) vant Ringerike Grand Prix. Her angriper Truls Vinther opp Riperbakken og får følge av Jonas Vingegaard Rasmussen og Carl Fredrik Hagen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Også under GP Himmerland i Danmark i slutten av forrige måned, satt han godt i det. Da endte han opp med å punktere på det siste gruspartiet med 35 mann igjen i første gruppe.

- Jeg fikk hjul av nøytral service. Felgen var for bred, så det passet ikke bremsene mine. Da må jeg vente på servicebilen som lå bak gruppe to. Da forsvant gruppe en, så jeg satt med gruppe 2 inn i stedet, forklarer han.

Ringerike Grand Prix ble til slutt vunnet av Rasmus Guldhammer. Mens Oddli pådro seg mekanisk trøbbel, stakk dansek av gårde med Hagen (Joker Icopal), Vinther (Riwal) og Vingegaard Rasmussen (Coloquick).

Guldhammer kjørte av en sliten Hagen mot slutten, og vant. Det betød at de to første rytterne under lørdagens Sundvolden GP, kopierte prestasjonen dager etter. Vinther ble tredjemann, mens August Jensen (Team Coop) vant spurten om fjerdeplassen.

Les flere saker og referat på rittet hos sykkelnettstedet procycling.no!