Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satt på podiet i en time etter tap - får trøstemedalje

- Forstår frustrasjonen utøveren følte.

TRØSTEMEDALJE: Shin A-lam fra Sør-Korea ble sittende på podiet i over en time etter semifinaletapet i kårde mandag. Nå får hun en spesiell medalje som belønning for sin «vilje til å vinne og respekt for reglene», samt av respekt for hennes følelse. Foto: REUTERS/Max Rossi
TRØSTEMEDALJE: Shin A-lam fra Sør-Korea ble sittende på podiet i over en time etter semifinaletapet i kårde mandag. Nå får hun en spesiell medalje som belønning for sin «vilje til å vinne og respekt for reglene», samt av respekt for hennes følelse. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer

Det internasjonale fekteforbundet vil gi en trøstemedalje til fekteren som gråtende ble sittende på podiet i over en time etter semifinaletapet i kårde mandag.

Shin A-lam fra Sør-Korea skal ifølge forbundet få en spesiell medalje som belønning for sin «vilje til å vinne og respekt for reglene», samt av respekt for hennes følelse.

- Selvsagt forstår vi frustrasjonen utøveren følte, og følelsene hennes. Det er derfor vi har besluttet å tildele henne en medalje, sa en talskvinne for forbundet.

Shin mente at tiden var ute da tyske Britte Heidemann scoret vinnerpoenget mot henne i semifinalen. Med uavgjort ville Shin gått til finale og vært garantert medalje.

I over en time satt Shin på podiet mens Sør-Korea leverte protest og forhandlet med juryen. Ved å forlate podiet ville hun ifølge reglene ha innrømmet at hun tapte.

Til sist ble Shin overtalt til å gå ut, slik at bronseduell og finale kunne gjennomføres. Selv tapte hun kampen om bronsen.

Sør-Koreas OL-president Park Yong-sung sa at beslutningen om å gi Shin en trøstemedalje er en innrømmelse av at det var noe galt med tidtakerutstyret, men det avvises av fekteforbundet.

- Avgjørelsen i semifinalen var i henhold til våre regler, og den var helt klar, sa talskvinnen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media