Satt på podiet i en time etter tap - får trøstemedalje

- Forstår frustrasjonen utøveren følte.

TRØSTEMEDALJE: Shin A-lam fra Sør-Korea ble sittende på podiet i over en time etter semifinaletapet i kårde mandag. Nå får hun en spesiell medalje som belønning for sin «vilje til å vinne og respekt for reglene», samt av respekt for hennes følelse. Foto: REUTERS/Max Rossi
TRØSTEMEDALJE: Shin A-lam fra Sør-Korea ble sittende på podiet i over en time etter semifinaletapet i kårde mandag. Nå får hun en spesiell medalje som belønning for sin «vilje til å vinne og respekt for reglene», samt av respekt for hennes følelse. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det internasjonale fekteforbundet vil gi en trøstemedalje til fekteren som gråtende ble sittende på podiet i over en time etter semifinaletapet i kårde mandag.

Shin A-lam fra Sør-Korea skal ifølge forbundet få en spesiell medalje som belønning for sin «vilje til å vinne og respekt for reglene», samt av respekt for hennes følelse.

- Selvsagt forstår vi frustrasjonen utøveren følte, og følelsene hennes. Det er derfor vi har besluttet å tildele henne en medalje, sa en talskvinne for forbundet.

Shin mente at tiden var ute da tyske Britte Heidemann scoret vinnerpoenget mot henne i semifinalen. Med uavgjort ville Shin gått til finale og vært garantert medalje.

I over en time satt Shin på podiet mens Sør-Korea leverte protest og forhandlet med juryen. Ved å forlate podiet ville hun ifølge reglene ha innrømmet at hun tapte.

Til sist ble Shin overtalt til å gå ut, slik at bronseduell og finale kunne gjennomføres. Selv tapte hun kampen om bronsen.

Sør-Koreas OL-president Park Yong-sung sa at beslutningen om å gi Shin en trøstemedalje er en innrømmelse av at det var noe galt med tidtakerutstyret, men det avvises av fekteforbundet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer