Satt under administrasjon

I dag får Gunder Bengtsson beskjed om hvilke strakstiltak han må føye seg etter som trener i Molde. Sier han nei, vil han bli avskjedighet i løpet av kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Moldes administrerende direktør Espen Silseth har ei liste over de konkrete forandringene han mener Gunder Bengtsson forholde seg til og bøye seg for hvis han ønsker å fortsette i jobben. Overfor Dagbladet presenterer Silseth disse punktene - som krav uten slingringsmonn:

 • Gunder Bengtsson må begynne å tenke nytt.
 • Han må være villig til å se på måten laget spiller på.
 • Han må lede kampene på en ny og annerledes måte.
 • Han må endre seg mellommenneskelig - framstå mer åpent og gi mer av seg sjøl, spesielt overfor media.
 • Han må rydde opp i hodet på spillerne.

  Får kravene i dag


  Klubbens sportslige leder, Bertil Stranden, som i går kveld gikk inn i et tremannsutvalg for å konkretisere de strakstiltakene som må gjøres, kjøper denne lista punkt for punkt.

  - Alt Espen (Silseth) sier her er helt korrekt. Det er det optimale vi søker for å gjøre Molde til en så god fotballklubb som mulig, sier Stranden.

  Krisemøtet på Molde Stadion i går kveld handlet om den sviktende publikumsoppslutningen knyttet til spillestil og fem fattige poeng på seks første kampene i Tippeligaen. I dag vil et tremannsutvalg bestående av Bertil Stranden, Øystein Nerland og Odd Ivar Moen - alle tidligere Molde-spillere - sette seg ned og starte klubbens snuoperasjon. Og deretter vil Gunder Bengtsson bli gjort kjent med kravene.

  For det er akkurat det man snakker om i Molde.

  Krav.

  Ingen diskusjon.

  Gamle spillere - ny stil


  Men hva om Gunder Bengtsson sier nei? Hva om han ikke finner seg i å bli satt under administrasjon og fortalt hvordan han skal gjøre jobben sin på trening og i kamper?

  - Ja, si det, sier Bertil Stranden tørt. - Han kan godt betvile vår kompetanse, men vi vet i hvert fall hva fotball går ut på. For sjøl har jeg 320 kamper for Molde, og de to andre (Nerland og Moen) har noe sånt de også.

  Og:

  - Vi har greie på klubben vår.

  Dramatisk


  Molde FK er en stor fotballklubb i en liten by. Og når rundt 2000 mennesker er blitt borte fra tribunene er det dramatisk. Og derfor har den sportslige ledelsen bestemt seg for at Molde skal begeistre.

  Og for å få til det, må laget legge om spillestilen.

  - Det gjenstår å se hvordan Gunder (Bengtsson) vil motta våre utspill, sier Stranden. - Det vet vi selvfølgelig ikke noe om før vi har snakket med ham.

  Bertil Stranden innrømmer at det vil bli dyrt for Molde å gi Gunder Bengtsson og hans svenske trenerteam sparken. Spekulasjoner om at det vil koste rundt fem millioner kroner er allerede i gang.

  - Jeg har sett det, og fem millioner kroner er veldig mye penger. Men om det er riktig kan jeg ikke uttale meg om. Men det jeg kan si er at en slik løsning vil bli veldig dyr. Alle erfaringer viser jo det.

  - Men må man så må man?

  - Ja, det må alltid være klubbens beste som kommer i første rekke. Det som er viktigst for klubben vil alltid være riktig, sier Bertil Stranden.

TAR INSTRUKS: Molde-trener Gunder Bengtsson skal heretter bli fortalt hvordan han skal gjøre jobben sin på trening og i kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer