Satt ut av Northug-melding

Da Emil Iversen begynte å markere seg i verdenscupen, fikk han en krass melding fra Petter Northug.

GODE VENNER: Emil Iversen og Petter Northug hadde et godt forhold da de gikk sammen på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GODE VENNER: Emil Iversen og Petter Northug hadde et godt forhold da de gikk sammen på landslaget. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): - Jeg så på noen gamle bilder her forleden, og etter mitt første WC-renn så var overskriften i Adresseavisen: «Han var dritfeit og kunne ingenting». Jeg skjønte hvem som hadde sagt det, og det var min gode venn Petter Northug.

Det sier Emil Iversen til Dagbladet dagen før sesongen braker løs på Beitostølen. 29-åringen, som nå er blitt en av de mest erfarne løperne på landslaget, mimrer tilbake om behandlingen han fikk av veteranene da han begynte å markere seg i verdenstoppen. Særlig lagets største stjerne visste å rakke ned på unggutten gjennom media.

- Jeg har gått den harde skole, og det er ingen som kan si at jeg har fått ting servert på sølvfat gjennom media opp gjennom årene, sier Iversen.

BEITOSTØLEN: Det er klart for nasjonal langrennsåpning, og de norske skiheltene er heltent. Northugs treningsvideo imponerer ikke de norske skigutta, Kristine Stavås Skistad ler av sin finske rival og Andrew Musgraves lettkledde treningsstil får kritikk. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Godt forhold

Northug og Iversen hadde et svært godt forhold de årene de tilbrakte sammen på landslaget, før eldstemann la skiene på hylla i desember 2018. Stadig vekk slengte de med leppa til hverandre gjennom media, men Iversen mener at det som kunne fremstå som «syrlige» stikk, ble gjort med glimt i øyet.

- Jeg er takknemlig for måten Petter behandlet meg på. Det har gjort at jeg har fått et avslappet forhold til media, og det skal Petter ha mye av æren for.

At Northug og Iversen har et godt vennskap er ingen hemmelighet. Etter Northugs pressekonferanse i Trondheim i august, hvor den tidligere skistjerna snakket ut om kokainfunn i egen leilighet og rusmisbruket etter karriereslutt, kunne man se en tydelig rørt Iversen som snakket med media etter et rulleskiløp i Aure.

Se videoen i vinduet under:

STØTTER NORTHUG: Da Emil Iversen ble intervjuet av den erfarne NRK-journalisten Morten Stenberg ble det for mye for 29-åringen. Den siste ukas Northug-sak ble for mye for ham. Reporter/video: Kristoffer Løkås / Andreas Særsland Vis mer

Northug har holdt lav profil, men Dagbladet har flere ganger denne høsten rapportert om at Northug periodevis har lagt ned store mengder trening. Den gamle ski-helten legger stadig vekk ut treningsøktene på treningsappen «Strava», og rapportene fra miljøet rundt Northug forteller at formen stadig blir bedre.

Etter flere måneder uten å snakke med pressen kom Petter Northug nylig med en liten oppdatering på Facebook.

- Det har vært noen tøffe måneder, men det er klart at nå begynner man å få litt avstand til det. Man prøver å bli ferdig med det og komme seg videre. Det som er godt for meg er at ting begynner å bli normalisert igjen. Man er tilbake til en normal hverdag og det er det man ønsker. Å få komme seg tilbake i jobb og være aktiv. Det blir viktig, sier Northug i en videosnutt.

Kopierer Northug

Selv om Northug ikke lenger er i miljøet rundt landslaget, har Iversen nå gått i fotsporene og inntatt rollen som landslagets kritiker av rekruttløperne.

- Jeg elsker å snakke dem ned, men egentlig er det ikke vondt ment.

- Man må herdes litt, og det er det jeg prøver å gjøre med unggutta nå. Mange av løperne er knallsterke, men jeg er ikke sikker på at de kommer til å slå oss allerede nå til vinteren. Men at vi har mange løpere for framtiden, er det ingen som helst tvil om.

Iversen går inn i sesongen som en av de store favorittene til å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen. Han forteller at resultatene under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen ikke betyr mye, men han ønsker å være med å kjempe i toppen allerede når verdens beste løpere møtes til dyst i finske Ruka neste helg.

Iversen har, som vanlig, ikke vist noen storform i rulleskirennene i sommer, hvor han stort sett har brukte konkurransene som trening og plassert seg beskjedent til på resultatlistene. Han har heller brukt tida på å minne unggutta på at det er resultatene på vinteren som teller.

- Jeg synes det var deilig å gå i skyggen av Petter, og jeg synes litt drittslenging hører hjemme i media. Det er bare morsomt, sier Iversen om sommerens kommentarer til unggutta.

SLAKTES: Calle Halfvarssons bart får de norske skigutta til å riste på hodet. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Ikke vondt ment

Ole Morten Iversen er pappaen til Emil Iversen og nåværende trener for kvinnenes elitelag. Han var ikke bekymret for at «munnhuggeriet» og «drittslengingen» mellom sønnen og Northug skulle få en negativ påvirkning.

- Petter og Emil hadde allerede da en god kjemi. Jeg tror Emil var trygg på at det ikke var vondt ment, men heller et spark bak, sier Ole Morten Iversen til Dagbladet.

- Det er relativt rake pucker i toppidretten, så det er ingen tvil om at du må være hardhudet, slår herrenes landslagstrener Eirik Myhr Nossum fast.

Fredag startet langrennssesongen med sprint for kvinner og herrer, etterfulgt av intervallstart både lørdag og søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer