Sturla Holm Lægreid:

Satt ut av rivalene

Sturla Holm Lægreid hylles som VM-konge, men selv fikk han seg en liten overraskelse etter siste skyting.

KONGEN: Kong Harald og kong Sturla hadde begge grunn til å feire søndag kveld. Foto: Primoz Lovric / NTB
KONGEN: Kong Harald og kong Sturla hadde begge grunn til å feire søndag kveld. Foto: Primoz Lovric / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA (Dagbladet): Fire VM-gull i sitt første mesterskap som seniorløper. Det er nesten uhørt det Sturla Holm Lægreid har fått til i Pokljuka disse februardagene i 2021.

På VMs siste dag tok han ledelsen fra første skyting og holdt stand helt til mål. Til slutt kunne han gå opp på pallens øverste trinn og kalle seg VM-konge.

- Det er helt sykt å høre de ordene. Det er nesten ikke til å tro, oppsummerer Sturla Holm Lægreid til Dagbladet.

Hylles av kompisene

I mål var han 10 sekunder foran Johannes Dale som tok sølvet. Etter løpet hagler superlativene fra lagkameratene.

- Det er kult. Unggutta ypper seg. Både Sturla og Dale har hatt bedre mesterskap enn både meg og Johannes. I de individuelle løpa har de tatt knekken på oss. Det er bra boost for motivasjonen inn mot OL neste år, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

- Jeg hørte at det var tidenes gjennombrudd i norsk skiskyting, og når vi vet hvilke gjennombrudd vi har hatt med Johannes (Bø red.anm.), Tarjei (Bø red.anm.) og Ole (Einar Bjørndalen red.anm.) sier vel det sitt, skryter Vetle Sjåstad Christiansen.

- Det er enormt bra det han får til. Han vinner alt mulig nå og han er fryktelig god. Det er klin umulig å slå han om dagen, sier Johannes Thingnes Bø.

Og akkurat det ergrer bestekompis og sølvvinner Johannes Dale litt akkurat i dag.

- Hver gang jeg er på pallen er Sturla der og han er som regel øverst. Det er veldig, veldig gøy, men jeg kunne ønske vi kunne bytte på en gang. Men herregud, jeg er så fornøyd. Det er bare stort at vi kan få lov til å dele pallen i dag også, smiler han bredt til Dagbladet.

VM-KONGE: Sturla Holm Lægreid strålte etter VM-gull på fellesstarten i Pokljuka. Video: Lie. Vis mer

Satt ut av rivalene

Og Sturla Holm Lægreid har vært suveren i VM her i Pokljuka, men på siste stående skyting, måtte den vanligvis så treffsikre Lægreid, ut i strafferunden.

Med seg inn på standplass hadde han de gode skytterne Simon Eder og Jakov Fak. Dermed ble han litt satt ut da han skjønte at han var på vei mot sitt fjerde VM-gull.

- Jeg prøvde å kikke litt på skyteresultatet i strafferunden og så at ingen skjøt fullt. Jeg tenkte at dette ble medalje, men så gikk jeg ut i tet. Så hørte jeg på neste sekundering at ingen hadde gått ut. Da skjønte jeg at det gikk mot gull. Da er det bare å gå som f, holdt jeg på å si, og så gjorde jeg det, og klarte heldigvis å holde luka, forteller en lettet og glad verdensmester.

- For godt til å være sant

Under VM i Anterselva i fjor var Sturla Holm Lægreid hjemme og så mesterskapet fra sofaen. Ett år senere er han VM-konge med fire gull.

Da blir det vanskelig å sette ord på sine egne bragder.

- Det har vært helt utrolig. Det er min VM-debut, så det er for godt til å være sant å stå igjen med fire gull og kunne kalle seg VM-konge. Jeg har hatt fokus på å ha det moro og lære så mye som mulig og nyte hvert øyeblikk. Jeg fikk starte mesterskapet med et gull på miksstafetten og da var på en måte allerede VM komplett. Det hjalp meg med å senke skuldrene å gjøre jobben, oppsummerer VM-kongen til Dagbladet.

Mandag bærer det ikke hjem til Bærum for Sturla Holm Lægreid. Han gjør det motsatte av lagkameratene sine og fortsetter reisen i Mellom-Europa. Neste stopp blir en «friuke» i Ramsau før verdenscupen i Nove Mesto står for tur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer