Jutta Leerdam tok EM-gull på Hamar

Satt ut etter EM-gull

- Oi, det visste jeg ikke.

EM-GULL: Jutta Leerdam tok EM-gull på Hamar. Foto: NTB
EM-GULL: Jutta Leerdam tok EM-gull på Hamar. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nederlandske Jutta Leerdam var i en klasse for seg da hun tok gullet i kvinnenes sprint under skøyte-EM i Vikingskipet.

Hun vant tre av fire distanser under mesterskapet i Hamar. Leerdam vant lørdagens 500 meter med 37,76 og skled in til 1.14,80 på den doble distansen. Hun vant også mesterskapet i 2021.

FENOMEN: Den nederlandske skøyteløperen Jutta Leerdam tar internett med storm. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: kristinfosnes / Instagram - juttaleerdam / Instagram Vis mer

Satt ut på direkten

Den nederlandske jenta var ikke klar over at hun nå er den første kvinnen som blir europamester på sprint for andre gang.

- Oi, det visste jeg ikke. Det føles kjempebra. Jeg ønsker å slå rekorder, sier hun til Viaplay etter å ha blitt gjort oppmerksom på rekorden.

Lagvenninnen Femke Kok som vant fredagens 500 meter, tok sølvet, mens bronsen gikk til østerrikske Vanessa Herzog med tre tredjeplasser.

IMPONERTE: Ragne Wiklund leverte en meget bra 3000 meter i EM. Her fra VM-gullet på 1500 meter i Herenveen. Foto: NTB
IMPONERTE: Ragne Wiklund leverte en meget bra 3000 meter i EM. Her fra VM-gullet på 1500 meter i Herenveen. Foto: NTB Vis mer

Wiklund imponerte

Ragne Wiklund vant 3000-meteren og tok innpå sammenlagtleder Antoinette Rijpma de Jong etter to distanser under skøyte-EM allround i Vikingskipet.

Wiklund ble klokket inn til tiden 3.59,92. De Jong fulgte nærmest med 4.01,40.

Sammenlagt etter to distanser er den nederlandske løperen i føringen foran lagkameraten Marijke Groenewoud. 2,83 sekunder skiller dem foran 1500-meteren.

Wiklund følger på tredjeplass. Hun er ytterligere seks tideler på etterskudd, men for fullt med i medaljekampen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer