Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satte de norske jentene på plass

Skremmeskudd fra Kowalczyk og Kalla.

I SUPERFORM: Justyna Kowalczyk sendte et realt skremmeskudd da hun gikk inn til seier på 10 kilometer klassisk på Lillehammer i dag. Her fra Kuusamo forrige helg. Foto: EPA/KIMMO BRANDT
I SUPERFORM: Justyna Kowalczyk sendte et realt skremmeskudd da hun gikk inn til seier på 10 kilometer klassisk på Lillehammer i dag. Her fra Kuusamo forrige helg. Foto: EPA/KIMMO BRANDT Vis mer

(Dagbladet): Ingen kunne gjøre noe med polske Justyna Kowalczyk under dagens 10 kilometer klassisk på Lillehammer. Allerede fra første mellompassering var det klart at den polske maskinen ville bli vanskelig å hamle opp med på resultatlisten.

- Jeg hadde perfekte ski og følte meg bra. Dette er en god følelse, sier en glad Kowalczyk i seiersintervjuet.

Marit Bjørgen gikk inn til en tredjeplass på dagens distanse, drøye 25 sekunder bak Kowalczyk. Therese Johaug endte på en fjerdeplass, 39 sekunder bak. Heidi Weng ble nummer seks på distansen.

Sterk Kalla Den eneste som truet Kowalczyk virkelig var imidlertid Charlotte Kalla. Den svenske jenta, som egentlig ikke har klassisk som sin favoritt, gikk inn til en andreplass i dagens renn, 12 sekunder bak Kowalczyk.

- Vi fikk et skremmeskudd fra Polen - men jaggu fikk vi et fra Sverige og, utbrøt NRK-kommentator Torgeir Bjørn underveis i rennet. For det fikk vi virkelig.

10 kilometer klassisk står også på OL-programmet i Sotsji. Det vil si at vi absolutt må se opp for Kalla, som er regjerende olympisk mester i 10 kilometer fristil.

Tung dag Både Bjørgen og Johaug hadde en dag på jobben der ting ikke klaffet fullt.

- Jeg er fornøyd med plasseringen, absolutt, men det var en litt tung dag i løypa. Jeg måtte kjempe med meg selv, og da går sekundene fort, sier Bjørgen til NRK.

Johaug mener likevel at de norske jentene er på vei.

- Avstanden til Kowalczyk er stor, men det går litt opp og ned. Vi er deifnitivt på rett vei, og trenger ikke ta ut alt nå, sier hun til NRK.

TREDJEPLASS: Marit Bjørgen truet aldri Justyna Kowalczyk under dagens renn. Hun endte på en tredjeplass.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TREDJEPLASS: Marit Bjørgen truet aldri Justyna Kowalczyk under dagens renn. Hun endte på en tredjeplass. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer