Manchester United, Cristiano Ronaldo

Satte fyr på nummer-ryktene

Får Cristiano Ronaldo sin nummer 7-drakt i Manchester United? Ole Gunnar Solskjærs siste salg har fått fart på teoriene.

GULLBALL: Cristiano Ronaldo med beviset på at han ble kåret til årets spiller i verden av FIFpro i 2008. Foto: NTB
GULLBALL: Cristiano Ronaldo med beviset på at han ble kåret til årets spiller i verden av FIFpro i 2008. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Nyheten om superstjernas retur til Old Trafford, 12 år etter han dro, rystet fotballverden fredag.

Umiddelbart kom også spørsmålene om hvilket draktnummer Ronaldo får.

Kaos

Portugiseren har gjort «CR7» til sitt merkenavn, og utenom sitt første år i Real Madrid, har han brukt nummeret i samtlige sesonger på klubblag siden han debuterte for Manchester United i 2003.

PLAN B: Manchester City-fansen utenfor Old Trafford mener klubben nå må se til Erling Braut Haaland, etter at Cristiano Ronaldo valgte å takke nei til Manchester City for å returnere til Manchester United. Video: Klaus Holm Fjellro / Scanpix Vis mer

Nå kan det bli en endring. Premier League-sesongen er i gang, og Edinson Cavani var i helga i aksjon med nummer sju på ryggen mot Wolves.

Første melding gikk på at siden Cavani er meldt inn med nummer sju, så han må bruke det nummeret resten av sesongen.

Men Manchester Evening News har meldt at Manchester United kan søke om spesialdispensasjon fra Premier League-styret om å bytte. Noe som aldri har blitt akseptert før, ifølge ESPN-journalist Dale Johnson.

Han skriver at det nærmeste tilfellet som har gått gjennom skjedde i 2011. Da fikk nåværende Manchester United-spiller Juan Mata ta over Yossi Benayouns nummer 10 i Chelsea, mens Benayoun fikk nummer 30.

– Men Benayoun hadde ikke vært i noen kamptropp, og Chelsea var allerede i en prosess for å låne Benayoun ut til Arsenal, skriver Johnson.

Ryktestorm etter salg

Mandag kveld ble det klart at Manchester United har solgt Daniel James til Leeds, da kantspilleren blir overflødig med Ronaldo inne i troppen.

Det har igjen satt i gang spekulasjonen. James brukte nummer 21, som nå blir ledig. Det er det samme nummeret Cavani bruker på det uruguayanske landslaget.

– Ronaldo klar for å få sin nummer 7-trøye til slutt, mens Cavani tar nummer 21, hvis det blir godkjent, skriver journalisten Kevin Palmer.

FRA DEPRESJON TIL EKSTASE: Pappa Paul og sønnen Emerson dro rett til Old Trafford for å kjøpe Cristiano Ronaldo-drakt da det ble klart at superspissen returnerer til Manchester United. Video: Klaus Holm Fjellro. Vis mer

– Kan få to nummer

Tabloidavisa Daily Star har lansert en siste teori.

At Ronaldo vil bruke to forskjellige draktnummer i sin comeback-sesong i Manchester United.

De påpeker at Premier League kan nekte ham å bruke nummer 7 på grunn av reglene. Men troppslistene til Champions League er ennå ikke levert inn, noe som betyr at Ronaldo kan få nummer 7 i den turneringa, om Cavani går med på å gi fra seg nummeret.

Et eksempel på en spiller som har brukt forskjellige nummer samme sesong var i 2018. Da brukte Henrikh Mkhitaryan nummer 7 i Premier League, og nummer 77 i Europa League.

Årsaken var at Alexis Sánchez, som hadde gått fra Arsenal til Manchester United i byttehandel med Mkhitaryan, allerede hadde brukt 7-eren i Europa League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer