Satte løyperekord i Bråtesten

Langrennsløper Didrik Tønseth viser muskler før sesongstart om drøye to måneder. Torsdag satte han løyperekord i løpet Bråtesten.

NY REKORD: For Didrik Tønseth. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
NY REKORD: For Didrik Tønseth. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den gamle rekorden på 17 minutter og 51 sekunder satt av Johan Bugge i 2015 ble slått med fem sekunder av Tønseth. Det var knyttet stor spenning til Tønseths løpeform, og trønderen innfridde.

– Dette var kult. Jeg har høydeopphold og mye trening i kroppen, og da går det litt opp og ned når du trener hardt. I dag var det en god dag. Det er deilig at en Byåsen-løper har rekorden, sa Didrik Tønseth til Adresseavisen etter løpet.

Også Johannes Høsflot Klæbo gjorde en god figur. Han klokket inn på 19 minutter og 14 sekunder på det fem kilometer lange løpet med 207 høydemeter. Det holdt til tredjeplass av de 160 påmeldte.

– Han er sprek, det er ikke så mye annet å si, sa Klæbo om landslagsrivalen Tønseth etter at sistnevnte tok igjen Klæbo i løypa.

Julie Myhre vant dameklassen. Hun løp inn på 22 minutter og 29 sekunder, og slo Anne Nevin med to sekunder. Nevin har løyperekorden for damer med 21 minutter og 51 sekunder fra 2016. 15 år gamle Malin Eidnes Bakken ble nummer tre, skriver Langrenn.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer