Satte ny NM-rekord

Jakob Ingebrigtsen tok NM-gullet på 1500 meter.

LEKTE SEG: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LEKTE SEG: Jakob Ingebrigtsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Jakob Ingebrigtsen hadde som ventet ingen problemer med å forsvare NM-gullet på 1500 meter på Hamar lørdag.

Akkurat som i forsøksheatet distanserte han konkurrentene mot slutten og ble klokket inn til tiden 3.36,33. Det var mesterskapsrekord.

Det er et stykke bak hans egen årsbeste på distansen. Den lyder på fenomenale 3.30,16 og stammer fra Diamond League-stevnet i Lausanne tidligere i sommer.

Det var ikke ventet at yngstemann av løperbrødrene Ingebrigtsen ville kunne løpe ned mot de tidene på Hamar. Han er i øyeblikket inne i en periode med mye mengdetrening. Målet er å stå best mulig rustet til sesongens store mål, VM i Doha i månedsskiftet september/oktober.

Den regjerende europamesteren på 1500 meter viste seg samtidig fram for NM-publikummet på Hamar med et solid løp.

18-åringen tok NM-gullet på 1500 meter for tredje året på rad.

NY STIL: Jacob Ingebrigtsens nye stil ble en snakkis under Bislett Games. Pappa Gjert kommer med en advarsel. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Fikk pris

Tidligere lørdag ble Ingebrigtsen også tildelt Norges Friidrettsforbunds høythengende gullmedalje. Den tildeles utøvere som "gjennom flere år har vist fremragende dyktighet".

Dermed følger 18-åringen etter brødrene Filip og Henrik, som fikk æresbevisningen i henholdsvis 2017 og 2015.

Gullmedaljen deles ut til maksimalt én utøver per år.

Lag-EM neste

Jakob Ingebrigtsen har bestemt seg for å løpe både 1500 og 5000 meter under VM i Qatar.

Fram mot VM står et knippe konkurranser på programmet. Kommende helg løper alle Ingebrigtsen-brødrene lag-EM for Norge på hjemmebane i Sandnes. Også der skal Jakob ut på 1500 meter.

Deretter blir det samme distanse under Diamond League-stevnet i Paris (24. august) og Diamond League-finalen i Brussel (6. september) for både Jakob og Filip. Storebror Henrik løper Diamond Leauge-finale i Brussel 6. september.

Første øvelse i VM blir forsøksheatene på 5000 meter fredag 27. september. Der stiller samtlige tre. Tre brødre til start på samme VM-distanse er sjelden kost i internasjonal friidrett.