Satte rekord - forsvant i charterfly

Harald Martin Brattbakk rakk knapt å bli historisk før han måtte rømme Bergen. På vei til ferie i Torp med eget charterfly.

BERGEN (Dagbladet): For etter å ha innledet sesongen etter en ørkenvandring i målprotokollene, så nådde notoriske Harald Martin Brattbakk endelig fram til oasen i går kveld. Målet der han tangerte Petter Belsviks rekord på 159 toppseriescoringer, var ikke av det spektakulære slaget. Men, det var som mange andre Brattbakk-mål, svært viktig og avgjørende for kamputfallet. Øyvind Storflor spilte fri Lars Blixt som la inn. Ragnvald mislyktes grovt med å klarere. Og ut av sivet, kom gjedda Brattbakk, og tuppet ballen inn på ekte toppscorervis.

-  Mål er mål. Det var ikke det vakreste målet jeg har scora, men det var viktig. For det ga oss 3- 1, sier Brattbakk, før han smilende legger til.

-  Men det er jo ikke skikkelig rekord ennå. Det har jeg ikke før jeg er alene.

Charter

Slik snakker bare en ekte toppscorer. Og det var også så vidt han hadde tid til å prate etter kampen også. Dommer Brage Sandmoen hadde knapt blåst av kampen før Brattbakk var på vei til Flesland.

-  Jeg skal rekke et charterfly til Torp. Jeg skal på ferie, har hytte der nede. Så jeg må bare beklage. Jeg har ikke tid til å snakke så mye med dere mer.

-  Charterfly?

-  Ja, de store gutta har jo alltid charterfly, flirer Brattbakk ironisk.

Men han rekker å filosofere litt over sin historiske bragd før innsjekk på Flesland.

-  Det er jo selvfølgelig hyggelig å ha scoret så mange mål. Men jeg tenkte ikke noe spesielt da ballen lå i mål. Det viktigste var at vi vant.

Toppscorer

Ola By Riise var heller ikke veldig opptatt av Brattbakks scoringsrekord i går.

-  Nei, kom til meg når han passerer 200 mål. Da skal jeg si noe om gutten, sier han bryskt.

For By Riise gleder seg mest over at RBK-spillet endelig fungerer. Slik at Brattbakk endelig har begynt å score igjen.

-  Jeg har aldri vært så glad for noen seier noen gang, denne mot Brann, og den forrige mot Lyn. Det har vært vanskelige bortekamper der vi har spilt bra. Og seieren i dag forlenget livet mitt med tre år, smiler By Riise.

For han vet at når Brattbakk scorer. Når RBK er mer effektive enn motstanderne. Og vinner kamper der de har vært underlegne i spill. Da er laget inne i den gamle seierstralten som har gitt dem gull i tretten strake sesonger.

-  Og så tror jeg faktisk at Brattbakk fortsatt kan bli toppscorer i årets serie.

Fantastisk

Da må han henge i. Brattbakk har bare fire. Arild Sundgot har ni mål. Men lagkameratene til Brattbakk utelukker ikke at han er i stand til det.

-  Jeg har hele tida sagt at jeg håper Harald blir toppscorer i Tippeligaen i år. For da kommer RBK til å score mange mål, sier toppscorer Frode Johnsen, som scoret sitt åttende for sesongen mot Brann.

Kaptein Erik Hoftun har stort sett spilt sammen med Brattbakk siden han scoret sitt første RBK-mål høsten 1990.

-  Etter den dårlige starten, hadde kanskje noen begynt på miste troen på ham. Men Harald er en fantastisk målscorer. Det vet vi som trener med ham hver dag. Og han har scoret mange praktmål, selv om rekordmålet var enkelt, sier Hoftun.

SNART ALENE: Harald Martin Brattbakk hadde flere muligheter i går, som her mot Jan Tore Ophaug. Med bedre uttelling kunne han vært scoringskonge alene. Men den tid kommer. Garantert.
SETT DET FØR: For 159. gang jublet Harald Martin Brattbakk for ei scoring i toppserien i går kveld. Det syntes Frode Johnsen (t.v.) og Ørjan Berg var vel verdt en gratulasjon. Foto: Oddmund Lunde. SETT DET FØR: For 159. gang jublet Harald Martin Brattbakk for ei scoring i toppserien i går kveld. Det syntes Frode Johnsen (t.v.) og Ørjan Berg var vel verdt en gratulasjon.