Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satte sin første RBK-scoring

Torgeir Børven headet inn sin første Rosenborg-scoring og sikret seier over Strømsgodset.

  • Rosenborg - Strømsgodset 3-0 (0-0)

Rosenborg står foran noen viktige kamper i jakten på å ta igjen lag som Molde og Bodø/Glimt. Etter at Eirik Horneland fikk sparken har trønderne slått tilbake ved å beseire Stabæk for ei uke siden.

Rosenborg slet lenge med å få hull på byllen, men ut av ingenting dukket Pål André Helland opp med en heading. Den var presis, og dermed satte innbytteren 1-0 for Rosenborg.

Ikke mange minuttene satte Kristoffer Zachariassen 2-0 etter å ha scoret på corner.

Mot slutten fikk også Torgeir Børven sin første scoring for trønderne da han headet inn 3-0. Dermed fortsetter Rosenborg å vinne etter Horneland-sparkingen, med to seire på to forsøk.

Trond Henriksen var fornøyd med sine gutter, til tross for at de ikke var på topp spillemessig.

- Det er jævla bra. Tre poeng og hjemmeseier, det er jo det vi ønsker. Vi kunne vært bedre spillemessig, men vi tar spillet opp og snur «V-en». Vi får litt mer trøkk framover og stopper presset, sier Henriksen til Eurosport etter kampen.

- Det lugget kanskje litt. Vi scorer tre mål og vi kommer til sjanser med flere varianter. Vi må få inn litt mer den dominante spillestilen, så blir dette veldig bra, sier Kristoffer Zachariassen.

Hansen-skade

Etter en noe avventende start, kom Lars-Jørgen Salvesen til en farlig sjanse for Strømsgodset. Han forsøkte å bredside ballen bak André Hansen, men RBK-keeperen hang med på notene.

Trønderne var heller ikke ufarlige, og både Islamovic og Aasen hadde et farlig skuddforsøk som ble blokkert i siste liten. Likevel var det ikke akkurat sjansebonanza på Lerkendal de første 20 minuttene.

André Hansen var ute forrige kamp med en liten skade. Men hans comeback varte i bare 25 minutter før han måtte av med en strekkskade. Dermed ble Julian Faye Lund byttet innpå for den skadde førstekeeperen.

Ellers hadde ikke Rosenborg noe særlig å by på i første omgang, og det var Strømsgodset som styrte kampen og hadde ballen mest.

Helland på hodet

I andre omgang tok trønderne mer tak i kampen, men de klarte likevel ikke å skape de store målsjansene.

Godset fortsatte å være ganske farlige, og Mawa headet ballen like over Rosenborgs mål etter et godt slått frispark.

Emil Konradsen Ceide sto for en god RBK-mulighet, der han leverte et kjapt skudd mot mål, men Viljar Myhra hang med på notene.

Men etter en ganske sjansefattig kamp, slo trønderne til. Et meget godt slått innlegg fra Gjermund Åsen traff pannebrasken til innbytter Pål André Helland. Han headet Rosenborg i ledelsen, og dermed var de oppe i en viktig 1-0-ledelse.

Etter scoringen virket RBK plutselig mer komfortable. Islamovic kom til avslutning, men ballen føk over Godset-målet.

Ti minutter før full tid slo Rosenborg til igjen. Denne gangen var det Kristoffer Zachariassen som fikk nettkjenning etter å ha til slutt satt ballen i nettet etter en corner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!