Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Heroisk spurt av skadd van Vleuten:

Satte skuldra på plass selv - så spurtet hun inn til tredjeplass i Flandern

- Adrenalin er det beste for smerten, sier Van Vleuten.

JERNKVINNE: Anniemek van Vleuten fikk skuldra ut av ledd under Flandern rundt. Det hindret likevel ikke Mitchelton-Scott-rytteren (til venstre) i bildet fra å spurte inn til tredjeplass. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
JERNKVINNE: Anniemek van Vleuten fikk skuldra ut av ledd under Flandern rundt. Det hindret likevel ikke Mitchelton-Scott-rytteren (til venstre) i bildet fra å spurte inn til tredjeplass. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Dersom du så på kvinnenes utgave av Flandern rundt i går, kunne du ikke unngå å få med deg massevelten i høy hastighet rett i forkant av Muur van Geraardsbergen.

Her gikk en mengde jenter i bakken, blant annet Chloe Hosking og flere av rytterne til FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope.

Roxanne Fournier ble slynget av sykkelen av landet klemt inne mellom en murvegg og et trafikklys, likevel meldte FDJ-laget at selv om hun ble sendt til sykehus for legesjekk, slapp hun fra det uten alvorlige skader.

Satte skuldra på plass selv

I den samme velten, der rundt 15 jenter gikk ned, landet også Annemiek van Vleuten på skuldra med stor kraft.

Historien kunne egentlig ha stanset der, ettersom hun med den størst selvfølge spurtet inn til tredjeplass i rittet bak Amy Pieters og Flandern-vinner Anna van der Breggen.

Senere kom den beinharde 35-åringen med en avsløring via Twitter.

- Etter en veldig voldsom krasj foran Muuren syklet jeg videre med skuldra ute av ledd, men jeg klarte å få den på plass igjen. Det var vanskelig å bruke armen, så jeg er glad for at jeg spurtet inn tredjeplassen. Adrenalin er det aller beste smertestillende stoffet, skrev Van Vleuten.

Grusom velt i Rio

Under OL i Rio de Janeiro i 2016 ledet van Vleuten landeveisrittet og så ut til å ha gullet innenfor rekkevidde kun ti kilometer fra mål.

Den gangen ble hun også offer for en brutal velt, og lå tilsynelatende livløs igjen i asfalten etter utforkjøringen ned fra Vista Chinese. I etterkant uttalte mamma Ria til rtlnieuws.nl at «hun trodde datteren var død» etter å ha sett ulykken der Annemiek stupte over sykkelstyret og landet i rennesteinen langs veien med ansiktet først.

Hun slo knallhardt tilbake etter også den smellen, og gikk til topps i Lotto Belgium Tour kun seks uker senere.

I september i fjor tok hun sin aller første verdensmestertittel, da hun vant tempoen i Bergen.

PS: Norske Susanne Andersen tok en fin-fin 15.-plass i Flandern rundt. Les mer om 19-åringens prestasjon her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling