FIRE TIL SEKS UKER MED GIPS: Øystein Pettersen kan gå glipp av verdenscuprenn etter et uhell i romjula. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FIRE TIL SEKS UKER MED GIPS: Øystein Pettersen kan gå glipp av verdenscuprenn etter et uhell i romjula. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Satte staven mellom skia og brakk tommelen

Dårlig romjul for «Pølsa» Pettersen.

Langrennssprinteren Øystein Pettersen må gå fire-seks uker med gips og kan gå glipp av verdenscuprennet i Milano etter at han brakk tommelen på trening tidligere i uken.

- Jeg trente hurtighet på ski, det var litt isete, skiene skled ut, og jeg satte staven mellom beina og stupte framover, forklarer Pettersen til Langrenn.com.

Han fikk påvist brudd i tommelen på sykehuset i Lillehammer torsdag.

Pettersen kan fortsette i tilnærmet uforminsket styrke i langrennssporet, men sier selv at han må føle seg i form for å delta dersom han blir tatt ut til sprintrennene i Milano 14.-15. januar.

- Jeg har lyst til å gjøre et ærlig forsøk med tanke på Milano. Jeg skal prøve å få modifisert gipsen best mulig. Problemet nå er at håndleddet er ganske stivt, sier han.

Pettersen fikk på tross av skaden gjennomført fem rolige timer trening fredag. Han håper å få testet seg i Lauritz Bergendahls minneløp i Sørkedalen utenfor Oslo 8. januar.

(NTB)