Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Satte staven mellom skia og brakk tommelen

Dårlig romjul for «Pølsa» Pettersen.

FIRE TIL SEKS UKER MED GIPS: Øystein Pettersen kan gå glipp av verdenscuprenn etter et uhell i romjula. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
FIRE TIL SEKS UKER MED GIPS: Øystein Pettersen kan gå glipp av verdenscuprenn etter et uhell i romjula. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Langrennssprinteren Øystein Pettersen må gå fire-seks uker med gips og kan gå glipp av verdenscuprennet i Milano etter at han brakk tommelen på trening tidligere i uken.

- Jeg trente hurtighet på ski, det var litt isete, skiene skled ut, og jeg satte staven mellom beina og stupte framover, forklarer Pettersen til Langrenn.com.

Han fikk påvist brudd i tommelen på sykehuset i Lillehammer torsdag.

Pettersen kan fortsette i tilnærmet uforminsket styrke i langrennssporet, men sier selv at han må føle seg i form for å delta dersom han blir tatt ut til sprintrennene i Milano 14.-15. januar.

- Jeg har lyst til å gjøre et ærlig forsøk med tanke på Milano. Jeg skal prøve å få modifisert gipsen best mulig. Problemet nå er at håndleddet er ganske stivt, sier han.

Pettersen fikk på tross av skaden gjennomført fem rolige timer trening fredag. Han håper å få testet seg i Lauritz Bergendahls minneløp i Sørkedalen utenfor Oslo 8. januar.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!