STOR DAG:  Phil Mickelson hadde en stor lørdag på Augusta National Golf Club. FOTO: CHRISTER HÖGLUND, REUTERS/SCANPIX.
STOR DAG: Phil Mickelson hadde en stor lørdag på Augusta National Golf Club. FOTO: CHRISTER HÖGLUND, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Satte Tiger i skyggen

Phil Mickelson traff hullet fra 130 meter.

|||

Phil Mickelson presterte å sette Tiger Woods i skyggen, iallfall for en stund, da han greide eagle på to strake hull i US Masters lørdag.

Skandaleombruste Woods fortsetter å imponere i sitt comeback, men det var Mickelson som stjal rampelyset med sin oppvisning på 13., 14. og 15. hull.

Han senket en eagleputt fra snaut to meter på 13. hull.

Deretter slo han ballen rett i hullet fra 130 meter.

Ballen rullet et par meter forbi hullet før den trillet tilbake og falt nedi.

Mickelson er bare den tredje som har greid eagle på to strake hull i US Masters.Bare to førDan Pohl (1982) og Dustin Johnson (i fjor) er de to andre.


Ikke nok med det. Mickelson holdt på å fullføre et hattrick i eagles, for innspillet på 15. hull stoppet 18 centimeter fra hullet. Da han senket birdieputten, føk han til topps på resultatlista som leder.

En bogey på 17. hull sendte Mickelson ned til 2. plass, men med sin 67-runde er han bare ett slag bak Lee Westwood og med i seierskampen for fullt.

 HENGER MED I TOPPEN;  Tiger Woods  jobber seg ut av sand i US Masters lørdag. FOTO: AFP/SCANPIX.
HENGER MED I TOPPEN; Tiger Woods jobber seg ut av sand i US Masters lørdag. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer


Bannet

Det er også Tiger Woods, selv om han fikk problemer etter en god start med birdie på to av lørdagens tre første hull. Han glemte alle gode forsetter om å tøyle sitt beryktede temperament på banen da han fulgte opp med bogey på tre av de fire neste hullene.

Både på sjette og sjuende hull bannet Tiger for åpen mikrofon.

Woods har i jakten på å vinne publikums og sponsorenes gunst tilbake lovet ikke bare å rydde kraftig opp i privatlivet, men også å oppføre seg bedre på banen.

Med moren Kultida ringside samlet han seg etter problemene halvveis og klatret på resultatlista igjen med birdie på de tre hullene der Mickelson holdt sin oppvisning.

Med en 70-runde lørdag er Tiger på delt tredjeplass, fire slag bak ledende Westwood og tre bak Mickelson.

Westwood forsvarte sin ledelsen med en 68-runde som inneholdt fem birdies og bare en bogey. Ian Poulter, som var i delt ledelse med sin engelske landsmann halvveis, trengte 74 slag lørdag og falt til delt 6.-plass. En dobbeltbogey på 12. hull bidro til det.

(NTB-Reuters).