Satte utrolig verdensrekord

Ryan Crouser (28) slettet natt til lørdag en verdensrekord som har stått i mange år.

REKORD: Ryan Crouser slettet en 31 år gammel rekord lørdag. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP
REKORD: Ryan Crouser slettet en 31 år gammel rekord lørdag. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at du skal kaste en litt over sju kilo tung stein så langt du kan. For noen vil nok bare det og skulle løfte steinen være utfordrende nok i seg selv. Det er nok ikke amerikanske Ryan Crouser så bekymret for.

Natt til lørdag gjorde han nemlig noe ingen andre har gjort på 31 år. Under et OL-uttaksstevne i den amerikanske delstaten Oregon støtet han kula 23,37 meter.

Det var ny verdensrekord. Den tidligere verdensrekorden ( 23,12 ) ble satt av Randy Barnes tilbake i 1990, og siden har ingen klart den utrolige bragden.

Amerikaneren var naturligvis strålende fornøyd etter stevnet.

- Denne betyr definitivt veldig mye for meg. Det er er en rekord jeg har vært ute etter i lang tid. Å gjøre dette på nye Hayward Field, hvor jeg har vært mye som ung føles veldig spesielt, sa Crouser ifølge NBColympics.com.

Med støtet er Crouser nå kvalifisert til OL i Tokyo som går av stabelen 23. juli. Svært få blir overrasket om 28-åringen går helt til topps i lekene.

Crouser tok OL-gull i Rio i 2016 og innehar også rekorden for kulestøt innendørs. I januar støtet han 22,82 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer