Saudi-Arabia kan bli presset til å sende ei jente til OL

Men vil bare ha med gutter.

MØTER KRAFTIG MOTSTAND: Kvinner og idrett hører ikke sammen, er den offisielle holdningen i Saudi-Arabia. Her poserer imidlertid jentene fra landets første basketballag noensinne, Jeddah United. Men OL kan de se langt etter. Foto: AFP PHOTO/STR
MØTER KRAFTIG MOTSTAND: Kvinner og idrett hører ikke sammen, er den offisielle holdningen i Saudi-Arabia. Her poserer imidlertid jentene fra landets første basketballag noensinne, Jeddah United. Men OL kan de se langt etter. Foto: AFP PHOTO/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ultrakonservative Saudi-Arabia kommer ikke til å sende noen kvinner til OL i London. Det har presidenten for landets olympiske komité bestemt.

Prince Nawaf bin Faisal, som leder den olympiske komiteen i landet, sier likevel at dersom kvinner fra landet hans vil være med i OL, så har de frihet til å stille på egen hånd, men han og komiteen hans «vil påse at deltakelsen deres ikke kommer i konflikt med landets sharialover».

- Vi har ikke tenkt å sende noen kvinner fra Saudi-Arabia til OL eller noen andre internasjonale mesterskap, sa prinsen på en pressekonferanse i Jeddah onsdag. Han gjentok det han har sagt tidligere; at det offisielt kun bli snakk om å ta ut mannlige utøvere fra Saudi-Arabia til OL.

- Det er hundrevis, for ikke å si tusenvis, av saudiarabiske kvinner som deltar i sport, men det skjer helt privat, forteller bin Faisal. Han understreker at landets olympiske komité ikke bryr seg om hva kvinner driver med på egen hånd.

Slik det ser ut nå kan den 18 år gamle sprangrytteren Dalma Malhas bli Saudi-Arabia eneste kvinnelige deltaker i London-OL, dersom landet bøyer av for stort internasjonalt press, skriver saudiarabiske medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer