Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Saudiarabisk prins vil kjøpe halve Liverpool

For opptil 3,2 milliarder.

KLAPPET FOR STORSEIER: George Gillett hadde prins Faisal bin Fahd bin Abdullah som gjest lørdag. Ifølge britiske aviser visste ikke amerikaneren at saudiaraberen var interessert i kjøpe halve klubben. Foto: REUTERS/Phil Noble
KLAPPET FOR STORSEIER: George Gillett hadde prins Faisal bin Fahd bin Abdullah som gjest lørdag. Ifølge britiske aviser visste ikke amerikaneren at saudiaraberen var interessert i kjøpe halve klubben. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

||| (Dagbladet.no): Liverpools gjeldsproblemer kan være over.

Den saudiarabiske prinsen Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud avslørte i går overfor avisa Al-Riyadh at han er ute etter opptil 50 prosents eierskap i klubben.

3,2 milliarder kroner
Ifølge BBC er den saudiarabiske kongefamiliens finansselskap FAMA villige til å betale mellom 200 og 350 millioner pund for halvparten av Anfield-klubben.

Den siste summen tilsvarer 3,2 milliarder kroner og overskrider med god margin det Tom Hicks og George Gillett, de amerikanske Liverpool-eieren, betalte for de helrøde i 2007.

Ifølge The Times kommer interessen fra Saudi-Arabia som en overraskelse for Hick og Gillett, de forventer ikke et bud derfra i nærmeste framtid.

Prins Faisal var til stede på kampen mot Hull lørdag, da Liverpool vant 6-1. Før avspark skal han ha blitt vist rundt på treningsanleggget Kirkby.

Saudiaraberen var Gilletts gjest på Anfield, men det var først og fremst fordi amerikaneren ønsker nye investorer til sitt Nascar-lag og klubbakademier i Midtøsten. De to stilte villig opp på bilder, smilende.

De to Liverpool-eierne ønsker seg friske penger til å betale gjeld i Liverpool, samt midler til en etterlengtet, ny stadion, og ska være i diskusjoner med en rekke mulige investorer. Liverpools gjeldssituasjon skal ha bedret seg med den nye hovedsponsoravtalen klubben inngikk tidligere i september.

Per i dag hefter Liverpool for drøyt 2,2 milliarder, etter at 600 millioner ble tilbakebetalt til bankene i sommer.

I forrige uke lekket det ut bankdokumenter som viser at Liverpool i mars hadde et tak på 20 millioner pund i netto spillerkjøp hvert år. I rapporten etterlyste Hicks og Gillett minoritetsaksjonærer som ville spytte inn en halv milliard hver.

Dersom saudiene virkelig ønsker å kjøpe halve Liverpool for 3,2 milliarder kan de utskjelte amerikanerne ta solid gevinst for 31 måneders eierskap.

- Hvis man ser på hva Hicks og Gillett betalte betyr dette at klubbens verdi nå ligger på mellom 400 og 700 millioner pund, sier Harry Philp i sportsfinansfirmaet Hermes til BBC.

SVERD SOM PRESANG: Her får Liverpool-deleier George Gillett en gave fra prins Faisal bin Fahd bin Abdullah under besøket på Anfield. Foto: AFP PHOTO/HO/FAMA
SVERD SOM PRESANG: Her får Liverpool-deleier George Gillett en gave fra prins Faisal bin Fahd bin Abdullah under besøket på Anfield. Foto: AFP PHOTO/HO/FAMA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media