Såvidt klar til kamp

To dager før eliteserieåpningen var fortsatt ikke Olivier Occéan spilleklar for Odd Grenland. I dag var han bestemann på Odd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Odd - Stabæk 2-0

1-0, Sebastian Henriksson, 2-0, Espen Hoff

En underskriftsglipp førte til at Odd-ledelsen måtte jobbe overtid i høytiden. Occéan ble hentet fra amerikanske New York Metro Stars i vinter, men skiensklubben manglet fortsatt en avgjørende underskrift bare to dager før seriestart.

Først påskeaften løste saken seg, og «Olli» fikk spilletillatelse fra Norges Fotballforbund.

Dømt til å slite av pressen, viste Odd Grenland det motsatte i serieåpningen. Stabæk måtte reise hjem til Bekkestua med tap.

- Nå har vi funnet en trio på topp som jobber svært godt sammen, mente Odd-trener Arne Sandstø.

Raske til fots

Hurtighet er ikke lenger mangelvare i Odd-angrepet. Espen Hoff og tidligere RBK-er Morten Knutsen på kantene setter fart på skienslaget sammen med raske og sterke Occéan.

Canadieren viste seg tidlig fram i den nye Odd-drakten. Før ti minutter var gått av kampen, ble canadieren dyttet over ende av Morten Morisbak Skjønsberg.

Fjorårsspiss Sebastian Henriksson, som i år er flyttet ned på venstre backplass, ga Odd 1-0 på straffesparket. I 2. omgang økte Espen Hoff til 2-0 etter flott veggspill med Occéan.

- Dette kan bli bra utover i sesongen. Det føles trygt å spille ballen til Olivier ettersom jeg vet han er dyktig til å holde på ballen, sa Espen Hoff etter kampen.

Målløs av banen

Occéan selv var rimelig fornøyd med seriedebuten, selv om han gikk målløs av banen. Odd-spissen har scoret jevnt i treningskampene siden han ble oppdaget og hentet til Skien etter treningsoppholdet i spanske La Manga i vinter.

- Jeg spilte en grei match, men i perioder fikk jeg lite ballkontakt. Det er jeg helt avhengig av, hevdet 22-åringen fra Quebec.

I fjor ble det ramaskrik i Skien da nederlenderen Edwin Van Ankeren ikke ble tilbudt ny kontrakt med Odd. Nå er erstatteren funnet.

Stabæk sliter videre etter en mørk vinter. Tre ganger sendte laget ballen på vei mot tomt Odd-mål. To ganger reddet kaptein Jan-Frode Nornes, mens Tarjei Dale sto i veien til slutt.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer