Såvidt over streken

Middlesbrough klarte uavgjort mot Spurs med millimetermargin.

(Dagbladet.no): Middlesbrough - Tottenham 3-3. Med seier i bortemøtet mot Middlesbrough, ville Tottenham gå forbi Liverpool og ligge på tredjeplass i Premier League.

De første minuttene i kampen på Riverside Stadium kan best beskrives som fullstendig uspennende. Det eneste som skjedde, var at dommer Howard Webb dro opp tre gule kort i løpet av de første tjue minuttene.

Kampen begynte oppstykket og jevn, men etter 25 minutters spill førte kampens første målsjanse til scoring.

Keepertabbe og markeringssvikt

Et innlegg slått fra en Tottenham-fot så ut til å havne i klypene til Boro-keeper Mark Schwartzer. Målvakten mistet ballen i duell med Ahmed Mido, og der ballen landet foran det åpne målet, sto Robbie Keane.

Dermed kunne mannen med det mest svimlende feiringsritualet siden Mini Jakobsen ble for tjukk til å ta salto, enkelt sette ballen i mål.

Tottenham ledet 1-0, og Australias landslagskeeper var synlig skuffet over egen innsats.

Fem minutter senere kom utlikningen. Denne gang ble innlegget slått inn i motsatt sekstenmeter, og på bakerste stolpe sto Middlesbroughs storscorer Ayegbeni Yakubu.

JEVNGODE: Tottenhams Andy Reid og Middlesbroughs George Boateng delte poengene da de to lagene møttes i dag. Det ble en dramatisk kamp som endte 3-3. Foto: AP/SCANPIX
JEVNGODE: Tottenhams Andy Reid og Middlesbroughs George Boateng delte poengene da de to lagene møttes i dag. Det ble en dramatisk kamp som endte 3-3. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Fullstendig alene og på hel volley satte han inn 1-1, det så rett og slett ut som Tottenham-forsvarerne hadde glemt spissen som med denne fulltrefferen står med ni scoringer i Premier League denne sesongen.

Første halvdel av kampen hadde lav underholdningsverdi, men lagene spilte jevnt og delte også de få målsjansene broderlig mellom seg.

Bølget fram og tilbake

To minutter før pause fikk James Morrison ballen ute på høyrekanten til Middlesbrough. Unggutten dro av et par spillere, skjøt fra 18 meter og traff mål via målscorer Yakubu.

2-1 til hjemmelaget ved pause, og tre mål på tavla til tross for få store muligheter foran målene.

Etter pause fortsatte lagene å dele på mulighetene. Yakubu dukket opp igjen og tvang fram en fantastisk redning fra Paul Robinson, og en ny slepphendt retur av Schwartzer ga Mido muligheten til å utlikne. Skuddet fra egypteren gikk like utenfor.

Jermaine Defoe kom inn for Tottenham, og han bidro umiddelbart til å gjøre Spurs giftigere framover på banen. Etter drøye kvarteret i andre omgang fikk Spurs frispark 19 meter fra mål.

Jermaine Jenas skrudde ballen like over muren, og etter å ha luktet på et Boro-hode suste ballen i mål via stanga. 2-2, og utlikning.

Reprise fra finalen i \'66

Seks minutter senere steg Middlesbroughs Frank Queudrue til værs på en corner, og ballen gikk i tverrliggeren og ned på målstreken.

TV-bildene viste i etterkant at hele ballen såvidt var over streken, og Spurs-protestene førte kun til gule kort da linjemannen vinket for mål. 3-2 til Boro i beste Geoff Hurst-stil.

Sju minutter før slutt var det Ahmed Mido sin tur til å nå høyest på corner, og Tottenham-spissen satte inn kampens tredje utlikning med hodet. 3-3.

Like før kampslutt fortsatte dramatikken da Boros andre målscorer Morrison ble liggende livløs etter å ha blitt sparket i hodet av en uheldig Robbie Keane.

Foreløpige meldinger tyder på at Morrison, som ble båret av banen med nakkekrage, er ved bevissthet og visstnok også oppe og går.

Hendelsen lignet stygt på Dagfinn Enerlys skade i siste serierunde, men alt ser heldigvis ut til å ha gått bra.

Ikke nok med utlikning og skader, i siste ordinære spilleminutt kom Defoe plutselig helt alene gjennom med Middlesbroughs keeper. En mesterlig fotparade av Schwartzer hindret scoring og Spurs-seier.

De sju tilleggsminuttene endte målløse, men spenningen holdt seg til siste spark på ballen etter totalt hundre minutter fotball.

Dermed klarte ikke Tottenham å klatre ytterligere på tabellen, men ligger fremdeles godt over sin vante plassering rundt 10-11.plass. Middlesbrough holder seg komfortabelt over bunnstriden.

Alt i alt var uavgjort et greit resultat, Middlesbrough førte den underholdende og dramatiske andreomgangen og skapte de farligste målsjansene - men Tottenham var farligst på slutten.

FØRST OG SIST: Robbie Keane satte inn kampens første mål, mens Ahmed Mido ble Spurs-helt med utlikningen like før slutt.