Saviola fra Barca til Real Madrid

Bernd Schuster, som sjøl gikk denne veien, bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Allerede i april kom det rapporter om at Javier Saviola (25) ville gå den lite trafikkerte veien fra Barcelona til Real Madrid.

I dag bekrefter hovedstadslagets nyansatte trener at argentineren slutter seg til hans klubb, skriver den spanske sportsavisa Marca.

- Han er ung, og kan score mål og gi oss mye mer. Dette er små detaljer som er bra for oss, sier Bernd Schuster.

- Fansen reagerte positivt
At 47-åringen ikke er redd for å hente en spiller direkte fra erkerivalen Barca, kan blant skyldes at han gikk denne veien sjøl, i 1988. Da kom det til store protester.

Denne gangen gikk det atskillig mer smertefritt, godt hjulpet av Luis Enrique og Luis Figos nylige overganger - samt det faktum at Saviolas kontrakt med Barcelona uansett gikk ut ved månedsskiftet.

- Fansen og mediene reagerte positivt da nyheten ble kjent, registrerer tyske Schuster.

Den tidligere River Plate-spilleren ankom Barcelona for over 200 millioner kroner for seks år siden, men ble ikke den suksesspilleren alle håpet han skulle bli.

Av den grunn har «El Conejo» (kaninen) flere ganger blitt leid ut til andre klubber, både innenlands (Sevilla) og utenlands (Monaco).

- Raul blir i Real Madrid


Saviola er den tre spilleren Schuster sikrer seg siden han ble tilsatt på mandag, med Portos Pepe og Borussia Dortmunds Christoph Metzelder som de to første.
Hvem som blir den neste, etter Saviola, er så langt ikke kjent.

- Det går rykter om mange spillere, men jeg bør egentlig ikke nevne navn. For, det er ikke sikkert at overgangene går i orden, sier Schuster, som indirekte bekrefter at Real Madrid på langt nær er ferdig med sommershoppingen.

Denne handlerunden vil uansett ikke gå utover klubbveteranen Raul, forsikrer han.

- Folk her elsker Raul. Real Madrid har alltid vært hans klubb, og han har gitt alt for den. Jeg ser helst for meg at han blir her resten av karrieren, sier Schuster, som tok over trenerjobben etter suksessrike, men sparkede Fabio Capello.

SKIFTER KLUBB: Javier Saviola (t.h.), her i aksjon for Barcelona mot Fabio Cannovarro og Real Madrid, spiller i helhvitt fra og med neste sesong. Foto: FELIX ORDONEZ/REUTERS/SCANPIX
SKIFTER KLUBB: Javier Saviola (t.h.), her i aksjon for Barcelona mot Fabio Cannovarro og Real Madrid, spiller i helhvitt fra og med neste sesong. Foto: FELIX ORDONEZ/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Saviola fra Barca til Real Madrid
GLAD FOR FORSTERKNING: Real Madrids nyansatte trener, Bernd Schuster, har stor tro på klubbens siste spillerrekruttering, Argentina og Barcelonas Javier Saviola.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer